Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kyrgios šokoval Wawrinku přímo na kurtu: Kámoš ti spal s přítelkyní!

Autor: pan

Jak rozložit soupeře během utkání snadno a rychle, prokázal ve druhém kole turnaje v Montrealu Nick Kyrgios, který bojoval o postup s dvojnásobným grandslamovým vítězem Stanislasem Wawrinkou. "Sorry, Stane, ale kámoš ti spal s přítelkyní," šokoval Australan svého protivníka.

A jednačtyřicátý hráč světa to udělal opravdu stylově. Aby ho snad světová pětka nepřeslechla, využil jeden z mikrofonů okolo dvorce. Ale tím zdaleka neskončil. "S tvojí přítelkyní spal můj kamarád Kokkinakis," jmenoval jednoho z největších talentů světového tenisu.

Horkokrevný Australan si svůj tajný triumf nechal na začátek druhého setu, když ten první prohrál v tiebreaku. "Sorry, kámo, ale musel jsem ti to říct, chci, abys to věděl," šokoval Kyrgios svého švýcarského soupeře.

VIDEO: Kyrgios vytasil na Wawrinku netradiční zbraň


Netradiční zbraň na překvapeného Wawrinku zjevně zafungovala, Kyrgios vyhrál druhý set 6:3, ve třetím Švýcar za stavu 0:4 utkání pro bolesti zad vzdal. Vítěz letošního French Open na krutou poznámku na dvorci nereagoval, k celé události se vyjádřil až na sociálních sítích.

"Nevím, co k tomu dodat, tohle chování by na kurty ani mimo ně patřit nemělo. Něco takového bych neřekl ani svému největšímu nepříteli. Je hrozné, když vám takovou věc řekne kolega, ukazuje to, že k vám nemá nejmenší respekt, nikdy bych nečekal, že se něco podobného někdy stane."

Zástupci ATP zareagovali na incident rychle a oznámili, že dvacetiletý Australan zaplatí pokutu. Její výši zatím neoznámili, ale ta v případě slovních urážek může podle pravidel dosáhnout až deseti tisíc dolarů, přes 240 tisíc korun.

VIDEO: Kyrgios v rozhovoru po utkání s Wawrinkou

Wawrinka se před časem rozešel s o jedenáct let starší manželkou, s kterou má pětiletou dcerku. Novou přítelkyní rodáka z Lausanne měla být chorvatská tenistka Donna Vekičová, kvůli které údajně Wawrinka upustil rodinu. Právě Vekičová hrála se 76. hráčem světa Thanasi Kokkinakisem smíšenou čtyřhru na loňském Australian Open.

Kyrgios již v minulosti proslul několika incidenty. Na letošním Wimbledonu úmyslně odchodil druhý set osmifinálového zápasu proti Gasquetovi, protože se mu nelíbilo, že ho sudí napomenul za vulgarity.

V prvním kole stejného turnaje se "předvedl" i výkřikem "špíno" směrem k čárovému rozhodčímu, který však dle svých slov směřoval sám k sobě.