Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Šmicer s Barošem? Výborní herci, chválil fotbalisty režisér Nouzák

Autor: iSport.cz

Čtyři vítězové fotbalové Ligy mistrů a k tomu jako jejich supervize Karel Gott. Upoutávka České televize na nový ročník nejprestižnější klubové soutěže má luxusní herecké obsazení. A jak těžké bylo hvězdnou partu před kamerou zvládnout? „Hlavně to byla obrovská legrace,“ říká režisér klipu Vojtěch Nouzák.

Natáčení se konalo v muzeu voskových figurín Grévin Praha. Milan Baroš, Vladimír Šmicer a Marek Jankulovski dorazili osobně, Petr Čech na ně čekal jen ve voskové podobě. Hvězdné kvarteto ještě doplnil Karel Gott, který si před kamerou nalepil knírek, na hlavu posadil čepici a vyrazil jako noční hlídač po muzeu.

„Kluky velmi dobře znám. U nich nikdy nevíte, co se stane v následující vteřině. Zvlášť, když je jich víc pohromadě,“ smál se devětačtyřicetiletý režisér, který má ve svém profesním životopise například televizní pořady "Uvolněte se, prosím" nebo "Nikdo není dokonalý".

Jankulovski, Baroš i Šmicer prý zvládli svá herecká vystoupení s přehledem. „Byli nesmírně trpěliví, protože kdybych teď tvrdil, že se všechno podařilo natočit na první dobrou, tak by to byl nesmysl. Z kluků jako herců jsem se snažil na place dostat maximum, ale bylo mi jasné, že od fotbalisty nemůžu očekávat profesionální herecký výkon. Nicméně kluci byli před kamerou skvělí,“ dodal Nouzák.

Jediný zádrhel se vyskytl ještě před natáčením. Pro Milana Baroše nebyly trenky a stulpny v barvách Liverpoolu a do první klapky chyběly jen desítky minut. „Doslova jsem oblítal všechno možné obchody kolem Celetné ulice a nakonec jsem až na poslední zoufalý pokus sehnal obě chybějící rekvizity. A to dokonce v originále,“ usmíval se režisér.

Pak už se mohli Baroš se Šmicrem pustit do první scény – několikrát proběhli Celetnou ulicí, aby následně zamířili do Muzea Grévin. A dvojice klusajících fotbalových šampionů vytvořila na ulici pořádný poprask.

„Překvapilo mě, kolik lidí je poznalo,“ komentoval nevšední situaci Nouzák s tím, že i natáčením v interiéru si všichni užívali. „Připadalo mně, že pro ně to byl svátek. Pochopitelně jsme si našli i čas na prohlídku muzea, což tu celkovou pohodovou atmosféru ještě umocnilo.“

Pro Jankulovského byl zase zážitek v podobě setkání s devětatřicetinásobným Zlatým Slavíkem Karlem Gottem. „Marek si rozhovor s Mistrem hodně užíval a hlavně jeho manželka, která je Gottovou velkou fanynkou,“ popisoval režisér.

Fotbalové osobnosti Milan Baroš a Vladimír Šmicer (vlevo) nezapřely, že mají k Liverpoolu pořád vztah. Voskový Petr Čech měl na krku symbolicky šálu svého nového zaměstnavatele - Arsenalu.
Fotbalové osobnosti Milan Baroš a Vladimír Šmicer (vlevo) nezapřely, že mají k Liverpoolu pořád vztah. Voskový Petr Čech měl na krku symbolicky šálu svého nového zaměstnavatele - Arsenalu.