Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Spal jsi mu s přítelkyní? Wawrinka ti měl dát přes hubu, řval na Kokkinakise soupeř

Autor: pan

Tahle aférka může mít ještě dost vyhrocené pokračování. Během zápasu druhého kola turnaje v Montrealu mezi Nickem Kyrgiosem a Stanem Wawrinkou si australský tenista neodpustil na adresu svého soka nemístnou poznámku: "Sorry, Stane, ale Kokkinakis ti spal s přítelkyní," naprášil svého krajana dvacetiletý tenista. Teď se vše obrátilo proti údajnému "viníkovi", o rok mladšímu Kokkinasovi. 

Ostrá výměna názorů se odehrála po kvalifikačním zápase na turnaj Masters v Cincinnati. Kokkinakis ve třech setech porazil amerického tenistu Ryana Harrisona.

Třiadvacetiletý hráč si svého přemožitele podal hned u sítě. O tři roky mladšího soupeře měl urážet za jeho údajnou aférkou s Wawrinkovou přítelkyní a tenistkou Donnou Vekičovou.

"Když jsme se potkali u sítě, křikl na mě, že jsem hajzl, že tady nemám co pohledávat a byly tam i nějaké rasistické urážky," stěžoval si Kokkinakis na chování Američana.

VIDEO: Oba borci si to vyříkali přímo na kurtu

Harrison se pustil do Kokkinakise přímo na kurtu
Video se připravuje ...

Že se svým soupeřem nemluvil podle učebnice spisovného jazyka, přiznal i sám Američan na tiskové konferenci.

"Tihle frajírci jako Kyrgios a Kokkinakis mě štvou. Myslí si, že si můžou všechno dovolit, nikdy nevíte, co provedou. Je mu devatenáct, vůbec neví, co dělá. Kdybych já byl na místě Stana a tohle slyšel, se zdravou kůží by nevyvázl.“

 A pokračoval: „Víte, co by se stalo, kdyby si Stan Kyrgiose za jeho řeči v šatně podal? Nick by dostal před držku a to pořádně. Stejně tak by dopadl i Kokkinakis. Wawrinka je ikona tenisu a neudělal to jen proto, že by za to zaplatil příliš vysokou cenu, za to mu to nestálo," dodal 126. hráč světa.

A co k celé události říká Kokkinakis? „Nemám z toho radost. Kyrgios už se mi za to, co Stanovi o mně řekl, omluvil. Neměl to dělat, takové věci se řeší v soukromí, ne na kurtu," říkal Australan.