Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Beznohý atlet se dočká »částečné« svobody: Pistoriuse pustí v pátek z vězení!

Autor: ps

Deset měsíců strávil za zabití své přítelkyně Reevy Steenkamp ve vězení, v pátek beznohého jihoafrického atleta Oscara Pistoriuse (28) pustí. Celu vyklidí předčasně a zbytek trestu si odpyká v domácím vězení.

Detaily, za jakých okolností věznici v Pretorii, kde trávil volné chvíle s obviněným českým podnikatelem Radovanem Krejčířem hraním fotbalu, mluvčí vězeňské správy odmítl sdělit. Jisté ovšem je, že bude Pistorius podrobně monitorován a podle všeho také sledován elektronickým náramkem.

Televizní kanál CNN tvrdí, že si Oscar odpyká zbytek pětiletého trestu za neúmyslné zabití v domě svého strýce na předměstí Pretorie. Nebude moci užívat alkohol, ani nakládat se zbraněmi. Patrně ho úřady »vyženou« na ulici, kde bude vykonávat veřejně prospěšné práce. Návrat na atletický tartan nechystá.

V únoru 2013 Oscar Pistorius čtyřikrát zasáhl svoji přítelkyni Reevu. Stalo se tak v Den svatého Valentýna, modelka zemřela krátce po střelbě. Hendikepovaný atlet dodnes tvrdí, že si ji spletl se zlodějem.

Vztah Oscara Pistoriuse a jeho přítelkyně Reevy Steenkamp skončil tragicky
Vztah Oscara Pistoriuse a jeho přítelkyně Reevy Steenkamp skončil tragicky