Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

A pak že Bolt nejde porazit… V cíli ho sestřelil kameraman!

Autor: pta, ČTK

Usain Bolt na kolenou?! V cíli dvoustovky na mistrovství světa byl jamajský sprinter jasně první, k zemi se skácel až pak. Ovšem nikoliv vlastním přičiněním. Kuriózní karambol měl na svědomí kameraman, který sestřelil sprinterského velikána při oslavách.

Na trati měl Bolt největší obavy z Američana Justina Gatlina. Svého velkého rivala nechal v cíli jasně za sebou. Největší problémy mu však krátce poté způsobil kameraman, který chtěl zblízka zachytit oslavy jednoho z nejúspěšnějších atletů v historii s diváky.

Na segwayi totiž najel na železnou kolejnici u trati, ztratil rovnováhu a pak sestřelil nic netušícícho šampiona, který kynul divákům a stál k němu zády - podobný střet vůbec nečekal.

Bolt udělal kotoul a bylo vidět, že ho úder do kotníků bolel. Trochu kulhal, ale vážnému zranění se vyhnul. "Chtěl mě snad zabít? Bylo to, jako kdyby si říkal, že už vyhrávám moc," divil se Bolt. Podle posledních zpráv má na levé noze lehkou ránu, která by však neměla ohrozit jeho další starty.

"Budu v pořádku, ale možná bych si ty nohy měl pojistit," žertoval pak Bolt na tiskové konferenci. Legraci si z ošemetné situace dělali společně s Gatlinem. "Myslel jsem, že jsi ho na mě poslal," obrátil se Bolt k americkému soupeři s úsměvem. "Tak v tom případě chci své jüany zpět," reagoval pohotově Gatlin.

VIDEO | Podívejte se na kuriózní střet Bolta s kameramanem

Srážka Usaina Bolta s kameramanem na segwayi vypadala bolavě
Srážka Usaina Bolta s kameramanem na segwayi vypadala bolavě

Jasný král! Podívejte se na Boltův triumf na dvoustovce
Video se připravuje ...