Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kvitová během tří let »popravila« šest mužů ze svého týmu: Uživila by se jako vyhazovačka!

Autor: jar

Kdo by to byl do téhle útlé dámy řekl? Petra Kvitová (25) by z fleku mohla dělat profesionální vyhazovačku. Od roku 2012 se totiž nejlepší česká tenistka »zbavila« hned šesti mužů ze svého realizačního týmu!

Tím posledním byl sportovní psycholog Michal Šafář (44), který Petře pomáhal pět let. „Ano, s Michalem jsme ukončili spolupráci,“ vzkázala Petra Blesku z Ameriky, kde ji dnes čeká zápas 1. kola US Open proti Němce Siegemund.

Dosud přitom dostávali padáka jen kondiční trenéři. Nejdéle, tři a půl roku, po jejím boku vydržel Slovák Ivanko. „Její tělo bylo potřeba přebudovat od základu. I proto jsem ji honil po Tatrách a zakázal jí oblíbenou kolu či čokoládu,“ uvedl v minulosti Ivanko.

Konec kvůli Štěpcovi

Po něm přišel na řadu jeho nevýrazný krajan Kristián Bajza. Opět rozkvetla pod Markem Všetíčkem, dlouholetým »kondičákem« Radka Štěpánka. A byl to právě on, kdo úspěšnou spolupráci ukončil. Po rozchodu Štěpánka s Petrou už společně pracovat nemohli. „Nezvládal bych trénovat každého zvlášť,“ přiznal trenér zaměřený na fyzickou přípravu.

„Marek je výrazně podepsaný pod titulem na Wimbledonu (2014). Hrozně moc mi pomohl,“ chválila ho Kvitová. Po krátkém intermezzu s dalším Slovákem Bundzikem se loni v listopadu dala dohromady s věhlasným Němcem Stoberem. Někdejší kouč Samprase měl však smůlu, protože Petra za jeho »vlády« prodělala mononukleózu. Od června ji trénuje dlouholetý Berdychův kouč David Vydra. Jak dlouho v Petřině týmu vydrží on?

Kondiční trenéři

David Vydra    červen 2015 – současnost
Alex Stober    listopad 2014 – duben 2015
Branislav Bundzik    červenec 2014 – říjen 2014
Marek Všetíček    září 2013 – duben 2014
Kristián Bajza    listopad 2012 – červenec 2013
Jozef Ivanko    leden 2009 – srpen 2012

Psycholog

Michal Šafář    listopad 2010 – srpen 2015

Okurka dobrý, ale banán lepší... Rozmluvy Petry Kvitové s koučem Kotyzou baví internet
Okurka dobrý, ale banán lepší... Rozmluvy Petry Kvitové s koučem Kotyzou baví internet