Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pohárový zápas Velké Karlovice – Zlín narušili chuligáni: Jak vznikla nechutná bitka?

Autor: zal

Pro Velké Karlovice to měl být svátek. Pohárový zápas se Zlínem se ale proměnil v peklo! Třešinkou na řádění chuligánů byla pěst, která poslala k zemi ženu.

Sobotní surové dění ve valašské vsi, která kope divizi, je potřeba rozdělit na dva oddělené incidenty. Tím prvním byl útok zakuklených chuligánů, kteří přišli uloupit vlajku zlínským fanouškům.

Neznámí útočníci

„Měli jsme informace, že se blíží ke stadionu. Zavřeli jsme brány, ale byli vybavení. Zámky přestřihli během deseti vteřin,“ popisuje místopředseda karlovického klubu Dalibor Kučera hrůzné dění, které v 75. minutě přerušilo zápas.

O příslušnosti zakuklenců se vedou spory. Mohlo jít o příznivce Slovácka, či chuligány ze Vsetína, kteří mají blízko k Baníku. Každopádně vlajku vzali, zlínští fanoušci po nich vyběhli a jednoho z útočníků, který nestihl utéct, dobili jak psa.

Žena provokovala?

Během potyčky fanoušků došlo k ještě jedné násilné události. Kamera týdeníku Jalovec zachytila muže, jak nedbaje rčení, že ženu ani květinou neuhodíš, velkou ránou srazil k zemi jednu z přihlížejících dam, která patřila ke zlínskému kotli.

V každém případě odsouzeníhodný čin má však zajímavé pozadí, které z videa není zřejmé. „Ta žena byla podnapilá, polévala všechny pivem. Vběhla i na hřiště a strkala do pořadatelů,“ řekl Blesku očitý svědek. „Na zápase byl sedmiletý místní kluk, který hraje za přípravku Baníku a měl na sobě jeho dres. Ona měla křičet na fanoušky Zlína, když šli po útočnících, ať svlíknou z dresu i toho malého chachara,“ dodává svědek události, co zřejmě stálo za i tak neomluvitelným napadením.