Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mistr Evropy v kajaku Francouz Damiens (†20): Přelézal mezi byty, zřítil se z 5. patra!

Autor: ps

Chtěl si zkrátit cestu do bytu, proskakoval mezi okny, jenže to nezvládl. Mladý kajakář Bastien Damiens (†20) se zřítil ze zhruba patnáctimetrové výšky, po pádu na zem upadl do kómatu, z něhož se už bohužel neprobral.

Tragická událost se odehrála v sobotu ve francouzském městě Lille. Kolem druhé hodiny ranní byli k bytovému domu zavoláni záchranáři a hasiči, kteří Bastienovi okamžitě poskytli první pomoc. Bezvládné tělo převezli do nemocnice, kde ale mistr Evropy z roku 2012 v neděli svým zraněním podlehl.

Osudným se kajakáři stalo spojení alkoholu a chvilkového adrenalinového amoku. V pátém patře přelézal mezi byty, jenže uklouzl na okapu a zřítil se dolů. Mladý talent měl před sebou úspěšnou kariéru, kolegové i odborníci ho pasovali mezi smetánku vodního sportu.

Damiense si všiml také stříbrný kajakář z olympijského Londýna Vavřinec Hradilek. Nešťastná událost ho zasáhla. „Když mu bylo patnáct, což není zase tak dávno, zaregistroval jsem jednoho nadaného závodníka. Zrovna jsem se díval na Bastiena Damiense. Je mi velmi líto, že další člen naší kajakářské komunity přišel o život. Hrozné, co se stalo. Upřímnou soustrast rodině a přátelům,“ napsal na Facebook český reprezentant.