Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pelta se prořekl! »Hájil« Berbra a Damkovou, až je totálně shodil

Autor: om

Konečně to víme od samotného šéfa fotbalu Pelty: Berbr umí dostat rozhodčího do 1. ligy, ne že ne! A Damková »trestá« sudí lukrativním výjezdem do Arábie.

Miroslav Pelta (50), šéf fotbalové asociace, nechápe rozhodčí, kteří se ozvali proti tomu, jak jsou řízeni. Jednoho prý dostal mezi elitu právě Berbr , druhý vydělal pytel eur a dolarů. Jsou to drsné hlášky!

Rozhodčí se postavili proti praktikám vypečené manželské dvojky Berbr, Damková a Velkému Čápovi Peltovi se z toho kroutí zobák. V rozhovoru pro Aktuálně.cz vypustil »perly«, kterými popřel, co dříve sám tvrdil.

„Vůbec nechápu, že si na něco stěžuje zrovna Libor Kovařík. Na jaře po utkání Sparta –Teplice dostal trest na pár zápasů, ale v té době, kdy mu běžel, ho Dáša Damková poslala pískat přátelák Rakousko –Bosna za 600 eur a pak jel díky ní ještě dvakrát na ligu do Saúdské Arábie. Tam odpískal dva zápasy celkem za 7 000 dolarů (dohromady to je 184 000 korun). Tak už nevím, co víc pro něj mohla udělat – a on si teď na ni ještě stěžuje? To mi vážně hlava nebere,“ povídal Pelta.

O jeho jmenovci, jenž se také ozval, prohlásil: „Tomáše Kovaříka taky nechápu. Víte, kdo ho dostal do ligy? Roman Berbr. Ale teď už Tomáš Kovařík v lize dva roky není a kritizuje.“

BLESK: Shrnuto – Libor Kovařík se ozval, ač měl mezi rozhodcovskou elitou relativně sladký život. Proto měl podle Pelty »držet hubu a krok«. Druhého Kovaříka dostal do ligy Roman Berbr. To je ten, který podle dřívějších prohlášení Pelty nemá na nominace rozhodčích vliv, ty přece dělá komise vedená Damkovou…