Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Limberského právník: Pil, ale jel pomalu. Vyhrožování policii? Spekulace

Autor: top, spo

Fotbalista David Limberský létá v obrovském průšvihu, který ho může stát profesionální smlouvu ve Viktorii Plzeň i místo ve fotbalové reprezentaci! Přes právníka se přiznal k požití alkoholu a dopravní nehodě. "Ale to, že se David pokusil policistům utéct a vyhrožoval jim, jsou pusté spekulace," říká právní zástupce Bronislav Šerák.

Je to malér jako hrom! Limberského fotbalová budoucnost je vážně ohrožena.

"Davidovi je to líto, co se stalo. Došlo k nehodě. Byla banální, stala se v rychlosti asi dvacet kilometrů v hodině při odbočování, nikdo nebyl zraněn. Prostě nezvládl řízení," řekl Blesku právník Bronislav Šerák.

Nabourané luxusní vozidlo Bentley, které v opilosti řídil plzeňský obránce David Limberský
Nabourané luxusní vozidlo Bentley, které v opilosti řídil plzeňský obránce David Limberský

"Za ním jelo policejní auto. Byl vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce, což dobrovolně udělal. Podrobil se i dalším odběrům a čeká se na výsledky. Dechová zkouška je pouze orientační, uvidí se podle krve. Pak bude jasné, zda vůbec jde o trestný čin, nebo to bude na přestupkové řízení. Rozhoduje hranice jednoho promile," pokračuje právník.

Zdůraznil, že Limberský je vyšetřování kvůli podezření z řízení pod vlivem návykové látky. "Upřesním, že šlo o alkohol, žádné drogy!" uvedl Šerák.

Jeho vyjádření, co se stalo po nehodě, se ale neslučuje s tím, co řekla policie. Podle ní se Limberský snažil policistům utéct. Když to nezvládl, začal jim údajně vyhrožovat.

"Nějaké zvěsti o tom, že utíkal, nebo že nadával, jsou jen pusté spekulace," dodal hráčův právník.