Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šlágr za podporu! Jablonec se Spartou píská Berbrův oblíbenec Jílek

Autor: Petr Žaloudek

Loajalitu je třeba ocenit. Tak to funguje mezi ligovými sudími, kterým vládne Roman Berbr. Dnešní šlágr Jablonec – Sparta píská Jan Jílek. Zápas sledujte od 15 hodin v přímém přenosu!

Když bývalý sudí Libor Kovařík našel odvahu promluvit o tom, jak nestandardně to chodí mezi muži s píšťalkou, strahovský aparát jako reakci vytáhl dvě oddaná esa z rukávu. Pavla Královce a právě Jana Jílka.

Přímý přenos zápasu Jablonec - Sparta sledujte ZDE »

„K fungování komise rozhodčích nemám žádnou výhradu. Nikdy nebyl problém s celkem nebo s jejími jednotlivci, rozhodčí vždy měli a mají možnost se vyjádřit, nejsou dehonestováni, ale případně věcně kritizováni,“ postavil se Jílek za šéfku Damkovou , respektive jejího manžela Berbra .

Kauza Liberec

Třeba je to jen náhoda, ale dnes bude Jílek hlavním arbitrem šlágru kola mezi Jabloncem a Spartou, který proti sobě svede dva mocné muže českého fotbalu a majitele zmíněných klubů – Peltu a Křetínského.

Letenští navíc nemají s Jílkem úplně dobré zkušenosti. Bylo to na jaře v sousedním Liberci, kde je podle mínění rudých dvakrát zařízl. Komise rozhodčích však sudího podržela a stížnost Sparty smetla ze stolu.

Na druhou stranu Jílek nemá pověst vyhlášeného »řezníka« a jeho zápasy nejsou plné podivných výroků. Všichni věří, že to tak bude i dnes...