Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tajemství o narození tenisty Tomáše Berdycha: Měl být holčička!

Autor: jg, mik

Tenista Tomáš Berdych (30), chlap jako hora, včera oslavil třicetiny. Jeho táta Martin (62) si přitom kdysi myslel, že mu z porodnice přivezou holčičku!

Špičkových tenistek má nyní Česko hned několik. Mezi muži ale elitní prapor už roky třímá pouze rodák z Valašského Meziříčí. A teď považte, kdyby se třicet let nazpátek narodila místo Tomáše roztomilá slečna.

Na veselou historku zavzpomínal pro Aha! otec pátého tenisty světa Martin. Ten 17. září 1985 ještě jako táta čekatel přijel domů až z daleké Prahy.

„Doma mne ubezpečili, že Hanka sice už odjela do porodnice, ale že je určitě den dva čas. Tak jsem šel klidně spát. Druhý den mi ale tchýně řekla, že jsou obě v pořádku,“ směje se i po třech desetiletích. Jenže představa, že bude doma trénovat malou tenistku, vzala za své vzápětí.

„Naráz vyšlo všechno najevo, žádná dcera! Místo holčičky jsem už měl v porodnici jednodenního Berďu,“ dodává muž, který byl u prvních tenisových krůčků svého syna.

Spolu s manželkou Tomášovi ke včerejším kulatinám přál hodně zdraví, sil a elánu. A taky cestu na Turnaj mistrů do Londýna. „Když to vyjde, jel bych mu tam fandit posedmé v řadě.“

Tomáš Berdych chybí v nominaci na Davis Cup
Tomáš Berdych chybí v nominaci na Davis Cup