Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Hvězdný Gerrard vzpomíná na nejhorší zranění: Penis jsem měl zalitý krví

Autor: Patrik Vacek

Autobiografickou knihu prošpikoval zajímavými momenty fotbalové kariéry. Založník Steven Gerrard například vzpomněl i na strašidelný moment, kdy mu mu v loňském zápase FA Cupu protihráč štrejchnul o rozkrok a bylo z toho nepříjemné zranění. Spoluhráči z Liverpoolu si ze Stevena utahovali, co na jeho poranění říká manželka Alex. Naštěstí to na funkci nemělo vliv.

Stalo se tak v utkání FA Cupu s Bournemouthem, kdy šel Gerrard do skluzu a padající soupeř mu nohou zavadil o intimní partie. Záložník Liverpoolu trpěl bolestí, ale dělal,jako by se nic nestalo, a dál pokračoval ve hře. „Věděl jsem, že něco není v pořádku. Cítil jsem, jak mě to tam dole pěkně pálí a ta bolest hrozně bodala,“ prozradil někdejší kapitán anglické reprezentace ve své knize Můj příběh.

Velký šok nastal v kabině, když si Steven sundal trenky a zjistil, že je v rozkroku celý zakrvácený. „Rána vypadala hodně zle. Všude kolem mého penisu byla krev. Spoluhráči z toho byli celkem vyděšení. Bylo to velmi neromantické odpoledne ve městě Bournemouth,“ vzpomínal Gerrard. Nakonec se to muselo vyřešit zásahem lékaře. „Doktor mi tam udělal čtyři stehy,“ oddechl si Steven.

Že je muž z oceli dokázal nejen tím, že nešťastné utkání dohrál, ale o tři dny později nastoupil v ligovém derby s Evertonem a opět odehrál celých 90 minut a dokonce dal gól. Přesto se dočkal vtípků a legrácek ze strany spoluhráčů v narážce na jeho zranění. „Tak co, Stevie, jak to zvládá manželka,“ rýpali si hráči v kabině do svého šéfa. „Neustále jsem čelil vtipům na téma, jak jsem doma výkonný,“ usmíval se otec dvou dcer.