Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Neskutečný příběh uprchlíka žije dál. Jeho syn vedl za ruku Ronalda

Autor: pta

A pak, že pohádky se už dnes nedějí. Ještě minulý týden byl jedním z desetitisíců bezejmenných uprchlíků, kteří se snaží dostat do Evropské unie. Včera už seděl syrský trenér Usáma Abdal Muhsín v čestné lóži na stadionu Real Madrid a pozoroval, jak jeho sedmiletý syn Zaid přivádí na hřiště za ruku nejzářivější hvězdu – Cristiana Ronalda. Společně pak sledovali těsné vítězství 1:0 nad Granadou.

Staly se z nich skutečné uprchlické celebrity. Když syrský fotbalový trenér Usáma Abdal Muhsín minulý týden vkročil se svým synem v náručí společně s ostatními uprchlíky na maďarské území, podrazila mu nohy místní televizní kameramanka. Incident získal celosvětovou publicitu, kameramanka kvůli svému chování přišla o práci a Muhsínovi nakonec příležitost, o níž si desetitisíce jeho krajanů na útěku mohou nechat zdát.

Místo pobytu v uprchlickém táboře přicestoval do Španělska, kde mu mládežnická fotbalová akademie v Getafe zajistila ubytování a přislíbila práci, až se v zemi aklimatizuje a naučí jazyk. Navíc došlo i na setkání s prezidentem Realu Madrid, který ho pozval na víkendový zápas.

Když včera Zaid Muhsín s úsměvy na tváři přišel s Ronaldem na hřiště, dočkal se obrovského aplausu. Real Madrid navíc patří mezi kluby, které se nejvýrazněji zapojily do pomoci uprchlíkům. Tento měsíc španělský velkoklub poskytl finanční podporu ve výši jednoho milionu eur.

Ronalda na utkání dovedl syn syrského uprchlíka, kterému reportérka podrazila nohy
Ronalda na utkání dovedl syn syrského uprchlíka, kterému reportérka podrazila nohy