Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Návrat k Mourinhovi? Lékařka Eva v Chelsea radši dala výpověď

Autor: ČTK, iSport.cz

Lékařka Eva Carneiro se rozhodla opustit fotbalovou Chelsea šest týdnů poté, co ji trenér José Mourinho ostře zkritizoval při zápase anglické ligy. Portugalskému kouči hrozí disciplinární trest, protože údajně použil hrubé a sexistické výrazy. Jeho chování prověřuje Fotbalová asociace.

Carneiro naštvala Mourinha v úvodním kole Premier League. Trenérovi obhájců titulu se nelíbilo ošetřování Edena Hazarda ve třetí minutě nastavení zápasu proti Swansea, protože jeho tým v tu chvíli kvůli předešlému vyloučení brankáře Thibauta Courtoise musel hrát jen v devíti.

"Když jste týmový lékař, musíte rozumět zápasu. Můj lékařský tým mě nechal s osmi zdravými hráči na hřišti při protiútoku po standardce. Byli zbrklí a naivní," zlobil se Mourinho po zápase. Na televizních záběrech je vidět, jak od postranní čáry na Carneirovou a fyzioterapeuta vztekle křičí a po jejím návratu k lavičce s ní má vzrušenou debatu.

Carneiro po incidentu skončila u prvního týmu Chelsea. Když ji nyní vedení klubu vyzvalo k návratu, rozhodla se podle BBC klub opustit. Její odchod se nelíbí Heather Rabbattsové, jediné ženě ve vedení anglické Fotbalové asociace.

"Vyvolává to závažnou otázku, jak je zajištěno zdraví hráčů, když je ohrožováno jejich zdravotní zabezpečení. Při záběrech, na kterých čelí urážkám za mlčení tribun, bychom se měli všichni stydět," uvedla Rabbattsová.

Eva se umí odvázat! Na narozeninovou párty se vyfikla jako Kleopatra.
Eva se umí odvázat! Na narozeninovou párty se vyfikla jako Kleopatra.