Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Právě vyšlo! Na trhu je FIFA 16: Spousta novinek i ženský fotbal

Autor: shp

Horko těžko byste hledali v Česku populárnější videohry než fotbalovou FIFA a hokejovou NHL. Loňské ročníky, byť povedené, však v porovnání s minulými lety pokulhávaly. Jak to tedy bude letos?

Fanoušci ledního hokeje již ví, že se v EA Sports pochlapili a nové NHL 16 napravilo chyby loňského ročníku. FIFA 16 přitom slibuje to samé. My jsme si ji osahali s předstihem na Xboxu One a nutno říct, že hra vypadá na velmi slušný videoherní fotbal.

Co se samotné hratelnosti týče, je vše v pořádku. Ovládání sedne do ruky každému, kdo FIFA zná, a již po několika okamžicích je možné sekat jednu přihrávku za druhou a pálit jako ostrostřelec. Graficky je hra tradičně na úrovni, detailisté si všimnou ještě propracovanějších postav.

Trailer na videohru FIFA 16.
Video se připravuje ...

Kariéra vám ukáže, že důležité je vše, od draftování až po nastavení obtížnosti, díky jejímuž zvýšení získáte více odměn. Velký důraz je kladen na volbu kapitána. Kolem něj si totiž vybudujete svůj tým. A tentokrát nepůjde jenom o muže.

O tom, že fotbal není jenom sport pro tvrdé chlapy, ale i pro zástupce něžného pohlaví, nás má přesvědčit právě FIFA 16. Poprvé za historii série se v ní totiž objeví ženské týmy. FIFA 16 se hraje slibně a vypadá to, že přinese novinky a odstraní neduhy FIFA 15, jako nedostatek režimů. Hra vychází ve čtvrtek 24. září, Blesk.cz přinese opět recenzi.

Hodnocení: 9/10

Útočník Tottenhamu Harry Kane.
Útočník Tottenhamu Harry Kane.

Témata:  fifa 16