Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutalita exsparťanského mistra ligy Aleše Bažanta: Kopl sudího do rozkroku!

Autor: nem, ps

Milé dámy. Vy tu bolest naštěstí neznáte, ale věřte, že je ukrutná. Fotbalový mistr ligy se Spartou Aleš Bažant (51) v amoku nakopl rozhodčího do genitálií.

O předčasně ukončeném hororovém mači Rudná – Horoměřice (ve 39. minutě 0:0, 3:0 kontumačně), za které slavný mazák Bažant hraje, se začínají vyprávět legendy. A pak že je III. třída okresu Praha-západ nuda o párku a pivě.

Máš děti?

„Červená karta během zápasu. Hrubé nesportovní chování. Hráč Bažant v 39. minutě, po odpískání faulu za kopnutí protihráče, se mne zeptal, zda jsem ženatý a mám děti a poté mi řekl, že mi přeje, aby mi děti pochcípali. Okamžitě byl vyloučen červenou kartou a ihned se na mne rozeběhl a kolenem mne surově a vší silou nakopl do genitálií.“

Tenhle popis (včetně hrubek) šílené události z pera sudího Kratochvíla vejde do dějin české kopané i písemnictví. Copak asi plejerovi s jedním startem za nároďák provedl, že ho se slovníkem dlaždiče tak brutálně ztrestal?

Zápis arbitra po utkání.Foto archiv Blesk

Ruply mu nervy

„Já se o tom vůbec nebudu bavit, nashle,“ zavrčel pouze do telefonu Aleš Bažant a zavěsil.

Sdílnější byl předseda AFK Horoměřice Václav Horák. „Rozhodčí pískal tak, že to Aleš nevydržel a ruply mu nervy. Ano, byl to zkrat, který by se neměl stát,“ pověděl činovník z městečka na kraji metropole.

Bažant má za trest distanc do 31. října s tím, že pak bude jeho průšvih znovu řešit disciplinárka. Jeho klub vyfasoval svazovou pokutu 30 000 korun, k čemuž Václav Horák poznamenal: „To je pro nás likvidační, odvoláme se. Dělám fotbal spoustu let a věřte mi, že jsem z toho otrávený.“ Kdo by mu po děsivých scénách v Rudné nevěřil?

Trest disciplinárkyFoto archiv Blesk