Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Čechmánkovy trable s majetkem: Vystěhují slavného brankáře z domu?

Autor: top

V dražbě byl rozprodán jeho majetek za desítky milionů korun včetně domu, v němž žije s rodinou. A teď někdejšímu slavnému hokejovému brankáři Romanu Čechmánkovi (44) reálně hrozí vystěhování!

Rodinné sídlo ve Zlíně za téměř 8 milionů korun, stejně jako další nemovitosti, na které byl kvůli dluhům vyhlášen konkurz, koupila v dražbě společnost Synot Real Estate.

„Netrváme na vystěhování rodiny, nicméně pokud z její strany nebude vůle k uzavření řádné nájemní smlouvy, variantu vyklizení objektu nevylučujeme,“ popsala Blesku mluvčí Magda Pekařová.

Podjatá soudkyně?

Zároveň se ohradila proti usnesení krajského soudu v Brně, který odvolal insolvenčního správce Josefa Cupku a dražbu označil za nelegální. To odůvodnil mimo jiné tím, že nemovitosti byly draženy jako jeden celek, což prý vzhledem k celkové výši limituje počet zájemců.

„Nabízené objekty jsme koupili v transparentním prodeji, proto nevidíme důvod ke zneplatnění výsledků dražby,“ zdůraznila Pekařová, podle níž je také rozdílný přístup soudkyně k činnosti správce Cupky a jeho předchůdce Roberta Stesky.

Dohady se vedly také kolem ceny rozestavěného bytového komplexu v Holešově, když odhad z roku 2013 mluvil o hodnotě 38 milionů korun, zatímco ten poslední určil cenu 14 milionů. „Z našeho pohledu tato částka odpovídá. Jedná se o nedokončenou stavbu, k jejímuž zprovoznění bude zapotřebí dalších investic ve výši desítek milionů korun,“ dodala Pekařová s tím, že Synot má nadále zájem o koupi Čechmánkova pivovaru ve Zlíně, na němž zatím visí policejní plomba.

Josef CupkaFoto archiv Blesk
Cupka: Soud rozhodl scestně!

Jeho postup byl nesvědomitý a v rozporu s insolvenčním zákonem. Tak Krajský soud v Brně odůvodnil odvolání správce Čechmánkova majetku Josefa Cupky. Ten proti tomu podal odvolání. „Rozhodnutí soudu považuji za zcela scestné, popírající zdravý rozum i veškeré insolvenční procesy. Majetek byl prodán v souladu s insolvenčním zákonem, průběh dražby i její výsledek byl pod absolutní kontrolou věřitelského výboru, byly dodrženy všechny postupy i lhůty,“ tvrdí Cupka.

Rodinná vila měla být Čechmánkovou chloubou.
Rodinná vila měla být Čechmánkovou chloubou.