Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sparta se loučila s Lipským (†92) a Krytinářem (†68): Odpočívejte v pokoji!

Autor: pan

Dvě tvrdé rány během čtyř dnů zasáhly českou hereckou scénu. V úterý zemřel ve věku 68 let nejmenší český herec Jiří Krytinář, v pátek naposledy vydechl Lubomír Lipský. Bylo mu 92 let. Smutné zprávy nenechaly chladnými ani fotbalisty Sparty a Slovácka, respektive fanoušků, kteří dorazili na nedělní duel první ligy na Letnou. S oběma veličinami se rozloučili ve velkém stylu.

Fotbal šel na vedlejší kolej. Alespoň na chvíli. Před začátkem utkání devátého kola Synot ligy se fotbalisté Sparty a Slovácka minutou ticha rozloučili s odchody dvou hereckých veličin Jiřím Krytinářem a Lubomírem Lipským.

Stranou však nezůstali ani sparťanští fanoušci. Před úvodním hvizdem rozvinuli na tribuně transparent, kterým dojemným způsobem vyjádřili soustrast oběma veličinám české kinematografie. "Odpočívejte v pokoji, páni herci," vzdali hold Jiřímu Krytinářovi a Lubomíru Lipskému domácí příznivci.

Obě osobnosti se během svého života netajily k náklonnosti k letenskému týmu, což dokumentovala i projekce na velkoplošné obrazovce, kde se oba objevili se sparťanskými zástavami.

Radost by oběma jistě udělal i konečný výsledek, Sparta totiž Slovácko přehrála jasně 4:0 a nadále tak vede prvoligovou tabulku.

Sparta - Slovácko: Minuta ticha za Krytináře a Lipského
Video se připravuje ...

Fanoušci uctili památku zesnulých herců Lubomíra Lipského a Jiřího Krytináře.
Fanoušci uctili památku zesnulých herců Lubomíra Lipského a Jiřího Krytináře.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slovácko 4:0. Dvakrát se trefil Fatai
Video se připravuje ...