Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jedna chyba a je po mně! Blesk se šílencem vyzkoušel, jak skočit s autem

Autor: vba

Největší freestyle motokrosová akce je opět tady! Světové hvězdy přijely do Prahy v rámci FMX Gladiaror Games ukázat své umění ve skocích na motorkách, skútrech, bugynách... a opět i v osobním autě! Blesk si »jízdu smrti« vyzkoušel s organizátorem akce Markem Rejmanem!

 

Člověk, který třeba přeskakoval letící letadlo, už v O2 areně jednou tenhle šílený trik předvedl. A málem to zle dopadlo. „Při dopadu se mi urvala poloosa. Auto zatočilo a ani nebrzdilo,“ připomíná Rejman momenty hrůzy z minulého roku, kdy pak tvrdě narazil do tribuny.

Přesto se rozhodl, že tenhle veleskok zopakuje. A to ještě na vyšší – čtyřmetrové – rampě. A se stejným autem! „Bude to masakr!“ prohlašuje Rejman. A Blesk potvrzuje, že to opravdu masakr je!

Marek nám při pátečním tréninku ukázal, jaké pocity při »skoku o život« zažívá. Když naplno rozjel malý Mini Cooper, před rampou se mu sevře hrdlo. „Na nic při tom nemyslíte. Jen, aby to bylo přesný. Stačí chyba a skončíte špatně,“ prohodí s cynickým úsměvem.

Při tréninku ale velký skok (naštěstí) nepředvedl. Ten si schovává – bez přípravy – až na sobotní večer, který odstartuje v zaplněné libeňské hale v 19 hodin. Pár vstupenek, jejichž cena startuje pod tisícikorunou, je ale ještě k dispozici. Podíváte se na šílence v akci na vlastní oči?

Skok prý bude ještě o 4 metry větší.
Skok prý bude ještě o 4 metry větší.