Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Proč slavná 68 za mořem válí? Jágr má v NHL dvě ochránkyně!

Autor: top

Ten chlap je prostě Bohem políbený! Jak jinak si vysvětlit, že útočník Floridy Panthers Jaromír Jágr (43) válí jako zamlada? Na startu nové sezony zase udivuje nejen celou NHL, ale také hokejový svět!

Osm zápasů, šest gólů, deset kanadských bodů. To je bilance božské 68 po posledním zápasu v Dallasu, kde pomohl Floridě k výhře 6:2 gólem a nahrávkou. Kde slavný Kladeňák bere sílu a střelecké štěstí?

Zdá se, že mu pomáhají nové zbraně, které postupně ukazuje. O paruce už se ví. Na Floridě ji dostal od fanoušků už na konci minulého ročníku. „Dlouhý vlasy ještě nemám, tak aspoň tohle. Visí tady jako suvenýr pro štěstí,“ uvedl Jágr.

Jenže! Při nedávném utkání v Pittsburghu se ukázalo, že ji s sebou tahá i na zápasy na hřištích soupeřů. A to není všechno! Kromě toho s sebou vozí svůj letitý talisman – obrázek Vladimírské Bohorodičky, jeden z největších symbolů pravoslaví. Své čestné místo měla v kabině, ať už hrál za Kladno, Boston, Philadelphii, Dallas, New Jersey či nároďák. Před zápasem se na ni podívá, dodává mu sílu.

Ve svém věku však možná jedna nestačí, a tak má silně věřící Jágr nově ještě jednu ikonu, která visí v šatně přímo za jeho zády. Zatím ho obě chrání dokonale!

Jaromír Jágr je ze zranění parťáka z lajny Alexandra Barkova hodně smutný
Jaromír Jágr je ze zranění parťáka z lajny Alexandra Barkova hodně smutný