Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Umí slavit! Federer se sběrači a pizzou, Hamilton v davu krásek

Autor: zab

Oba jsou ikonami toho nejzářivějšího lesku. Oba ve svých sportech udávají směr. Lewis Hamilton a Roger Federer svoji dominanci potvrdili také v posledních dnech. Britský pilot si již o minulém víkendu zajistil třetí titul mistra světa, švýcarský elegán pro změnu posedmé ovládl domácí turnaj v Basileji, čímž získal svůj 88. turnajový triumf. A oba si své úspěchy také umí náležitě užít.

Tři závody před koncem mohl třicetiletý Hamilton oslavit svůj třetí titul mistra světa. Po dominanci na Velké ceně Spojených států získal definitivní jistotu, že ho o primát nejrychlejšího jezdce planety nikdo nepřipraví.

První oslavy tak propukly již před týdnem a mohly pokračovat i po nedělní Velké ceně Mexika. Na ní si Hamilton dojel pro druhé místo za svým týmovým parťákem Nico Rosbergem. Před týdnem se oslavy konaly především v rámci týmu, kde se samozřejmě šampaňským nešetřilo. A ani po VC Mexika nebyla nouze o dobrou náladu.

Hamilton, stejně vítězný Rosberg i třetí Fin Bottas, nasadili vítězná sombréra a jali se oslavovat spolu s fanoušky. Na Instagramu se objevila fotografie, na níž se šampion F1 ztrácel v davu krásných mexických hostesek.

Lewis Hamilton se v davu krásných Mexičanek ztrácel
Lewis Hamilton se v davu krásných Mexičanek ztrácel

Ani Roger Federer nezůstal pozadu. Po svém sedmém triumfu v Basileji měl hned několik důvodů k oslavě. Získal svůj 88. turnajový triumf, po více než třech a půl letech porazil svého odvěkého rivala Rafaela Nadala a v žebříčku se před posledním turnajem roku vrátil před Murrayho na druhé místo za suverénního Novaka Djokoviče.

A tak nemohl chybět tradiční rituál švýcarské hvězdy. Jako po každém svém triumfu v Basileji pozval na společnou pizzu všechny sběrače, kterým kromě jedinečného zážitku věnoval i společnou fotku.