Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Sporťáci ČT v nebezpečí: Podívejte se, jak je na dálnici ohrožoval šílenec!

Autor: ps, mba

Jako by nestačilo, že šílenec v Brně dostal za vytlačení 15,5 roku vězení. Ohrožení, i když ne s tak ničivými následky, prožili včera také sportovní redaktoři České televize.

Dotočili pořad Fotbal Extra, sedli do auta a mířili směr Praha. Jenže… „Na dálnici nám nečekaně a nebezpečně vjel do cesty jistý holohlavý muž se zlatými řetězy,“ popisuje David Kalous, redaktor zmíněného pořadu.

„Začalo to tak, že nám vjel do cesty z napojovacího pruhu rovnou do levého. My jsme šli asi ze 130 km/h na 40-50 km/h. Měli jsme štěstí, že nás vezl řidič profesionál,“ vzpomínal Kalous na nebezpečnou situaci. „Pak jel před námi, nemohli jsme ho předjet. Když jsme to zkusili, vjel opět před nás.“

Bílý vůz ohrožuje na dálnici posádku se členy štábu České televize.
Video se připravuje ...

Pasáž jako z akčního filmu ale jen tak neskončila. Scéna došla tak daleko, že zaměstnanci televize dostali strach. „Radši jsme sjeli k pumpě, jenže on zůstal s autem na dálnici. Zastavil nesmyslně v odstavným pruhu! Popojížděl, souběžně nás kopíroval. Stáli jsme tam tak tři minuty, pak zavolali policii,“ řekl Blesku Kalous.

Zaměstnanci dálniční policie potvrdili, že se o nebezpečnou situaci zajímají. „Událost se odehrála 2. listopadu kolem čtvrt na tři odpoledne u Nové Vsi ve směru z Teplic na Prahu. Kolegové případ prověřují, oba účastníci incidentu jsou předvoláni k výslechům, ty však ještě neproběhly,“ prozradil našemu webu Pavel Truxa ze středočeského okrsku.