Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Extraligový hokejista Plzně opilý ujížděl policii a skončil na záchytce!

Autor: zb, top

Jóó, Plzeňáci, ti se s tím nemažou! V září fotbalista David Limberský, před týdnem hokejista Richard Kristl (19). Řídil opilý, boural a pak zběsile ujížděl policii!

Velký talent, ale problémová povaha! Tuhle pověst mladý útočník dokonale potvrdil během uplynulého měsíce. Začátkem října dal gól hned při svém premiérovém zápase v extralize a pomohl Plzni k výhře 6:2 v Hradci Králové.

Jenže minulou středu asi přehnaně oslavoval dvougólový večer a výhru 9:1 v dresu Klatov, za které povětšinou hraje 2. ligu, pak sedl do auta, havaroval a vše skončilo dramatickou honičkou s policií centrem Plzně!

Riskantní jízda kolem třetí hodiny ráno začala na sídlišti Vinice. Kristl tady přejížděl z pruhu do pruhu. „Bočně naboural do auta Ford Focus. Nezastavil a začal ujíždět,“ popsala Blesku střet policejní mluvčí Hana Štefflová. Řidiči (41) fordu se nelíbilo, že má rozmlácené auto a Kristla začal pronásledovat. Na pomoc volal přes mobil městskou policii.

Kristl se nočními ulicemi řítil ve svém passatu skoro čtyři kilometry, než ho strážníci lapili. „Protože byl viditelně pod vlivem alkoholu, skončil na záchytce,“ doplnila Štefflová s tím, že muž u sebe neměl řidičák a odmítl dechovou zkoušku i vyšetření na rozbor krve.

Co na to klub, který se vyhřívá na třetím místě tabulky? „Vydáme k tomu prohlášení,“ reagoval nejprve očividně zklamaný generální manažer Martin Straka. Později ale tiskový mluvčí Plzně vzkázal, že klub událost komentovat nebude.

Trestný čin to není

I když hokejista ujížděl před strážníky, skončil na záchytce, protože byl opilý, žádný trestný čin podle policie nespáchal. Na triku má »jen« čtyři přestupky. „Hrozí mu pokuta 25 až 50 tisíc korun, 7 trestních bodů a zákaz řízení na 1 až 2 roky,“ uvedla mluvčí Hana Štefflová. Dopravní policie tak předá Kristlovo extempore přestupkové komisi.