Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kajakářce Hilgertové přišel nenávistný dopis: Útok na Štěpánku!

Autor: zal

I ve svých 47 letech drží krok s o čtvrtstoletí mladší konkurencí. Přesto píle a výdrž kajakářky Štěpánky Hilgertové není někomu po chuti. A tak olympijskou vítězku dopisem vyzval, aby už neusilovala o Hry v Riu.

Z toho psaní čiší zloba. Jeho autor, jehož jméno Štěpánka zamlčela, apeluje na nedostatek její soudnosti. „Svojí soustavnou účastí na OH jste »zlikvidovala« další generaci vodních slalomářek, jelikož věděly, že na domácích tratích vám nemohou konkurovat. Ty znáte natolik dobře, že mladší ročníky nemají šanci,“ píše v pamfletu.

V jeho závěru pak Hilgertovou žádá, aby rezignovala na účast v Riu. „Prospějete nejenom sobě (případná ostuda z vyřazení před finále), ale především českému vodnímu slalomu,“ dodává.

Kajakářku takový názor hodně zaskočil, i když, jak říká, není úplně ojedinělý. Na olympiádě byla sice už šestkrát, ale prý tam nejezdila díky zásluhám. „Nikdy, ani jako mistryně světa, jsem neměla nic zadarmo a postup na OH jsem si musela tvrdě vybojovat v domácí nominaci,“ zdůrazňuje legenda.

I proto se nominace předem nevzdá. „Máme mistryni světa v mé disciplíně, a je to super! Má do příštího roku náskok čtyř bodů, a já to beru. Na jaře se postavíme na start závodů a budeme bojovat o to jediné místo. A já věřím, že pojede ta nejlepší!“ připomíná Hilgertová souboj s úřadující šampionkou Kateřinou Kudějovou.

Štěpánka Hilgertová sahala v 47 letech po medaili z mistrovství Evropy
Štěpánka Hilgertová sahala v 47 letech po medaili z mistrovství Evropy