Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Šokující smrt zlatého hokejového manažera Zbyňka Kusého (†49): Bál se o život!

Autor: top, ps

Měl strhující pracovní tempo. Díky němu Zbyněk Kusý (†49) svého času zařídil doslova nemožné pro hokejový nároďák. Bohužel ho ale také nejspíš stálo život. Náhle a nečekaně!

Razantní a neústupný manažer, který šéfoval hokejové reprezentaci v její zlaté éře, zemřel podle informací Blesku ve čtvrtek ve svém pronajatém pražském bytě. Pravděpodobně na infarkt.

Právě možného selhnání srdce se Kusý navzdory svému relativně nízkému věku bál. „Je jasné, že už si musím dávat pozor. Mám na mysli hrozby cévních chorob, infarktu. Tyto věci nemíním zanedbávat. Přiznávám, že pár prohlídek jsem už absolvoval. Zápřah posledních asi patnácti let na mně určité stopy zanechal,“ vykládal už před devíti lety, kdy mu táhlo teprve na jednačtyřicet.

Dobře věděl, proč se má hlídat. Sedm let souběžně velel hokejovým Pardubicím i nároďáku. Makal na dvě stě procent. A když měl hotovo, uměl si naplno užívat i životní radovánky...

Vážné varování mu jeho tělo vystavilo poprvé v roce 2004. Zkolaboval přímo na stadionu při senzačním vyřazení Pardubic v play off s Plzní. „Měl jsem problémy s tlakem. Náhlá slabost. Zamotala se mi hlava a najednou jsem zjistil, že ležím na zemi,“ popisoval Kusý později v rozhovoru pro deník Sport. „Bylo mi sedmatřicet, v životě mě nenapadlo, že v tomhle věku můžu mít zdravotní trable. Dnes už vím, že i mladší vytížené lidi trápí problémy se srdcem, a někteří už tu dokonce nejsou. Tenkrát jsem si dal na pár dní absolutní pohov. Zvlášť proto, že můj otec zemřel na infarkt.“

Hlídala ho přítelkyně

Další zdravotí trable přišly v roce 2006. „Naměřili mi šíleně vysoké hodnoty cholesterolu,“ svěřil se Kusý. Tvrdil, že ještě víc zvolnil. Navíc o něho pečovala mladší přítelkyně, s níž se dal dohromady po rozvodu. „Ona je mým hlídačem, budíkem. Dohlíží na mě. Abych domů přijel v jedenáct večer a hledal předepsané prášky, to je na mě moc složitý. Mám je doma pěkně nachystaný a pokud si je nevezmu, je hned zle. Opravdu. Mám teď kontinuální dozor, je mi pořád nablízku,“ popisoval Kusý.

Bohužel, smrt byla silnější...

V Pardubicích slavil Zbyněk Kusý titul na konci sezony 2004/05
V Pardubicích slavil Zbyněk Kusý titul na konci sezony 2004/05

MOMENT: Minuta ticha za Zbyňka Kusého v Pardubicích
Video se připravuje ...