Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jágr řekl, proč se bojí důchodu: Nechce být ošklivý!

Autor: top

Už ne do padesáti nebo do šedesáti! Jaromír Jágr (43) v exkluzivním interview pro kanadský magazín Sportsnet posunul hranici své hokejové dlouhověkosti na totální maximum. Má totiž strach z důchodu…

„Chci, aby období mezi koncem kariéry a tím, než umřu, bylo co nejkratší. Když budu moct hrát až do smrti, tak budu,“ prohlásil český veterán v nejnovější obsáhlé zpovědi.

O tom, že chce hrát hokej, jak nejdéle to půjde, mluvil už několikrát. Nikdy to ale neřekl takhle otevřeně, syrově, naplno a upřímně.

Jágr to myslí skutečně vážně! Dokud mu síly dovolí, z ledu nesleze. A v žádném případě prý nedopustí, aby v důchodu zpáprdovatěl. „Až jednou skončím, co budu dělat? Pořád na sobě budu muset makat, možná víc než po dobu, co budu hrát hokej, protože člověk přece nechce ztloustnout a vypadat ošklivě. Aspoň já teda ne!“ přiznal, čeho se bojí.

Zřekl se svobody

Když hrával za Pittsburgh nebo New York Rangers, dělal si na ledě téměř, co chtěl. „Bylo to skoro tak, že jsem si řekl, že dám gól, a dal jsem ho. A když to trenéři viděli, řekli mi: Dělej si na ledě, co chceš. Protože věděli, že jim vyhraju zápas,“ říká Jágr ve velkolepě pojaté story.

V současné době, kdy pořád jako zamlada válí na Floridě s dvojicí dvou zelenáčů po boku, se situace změnila. „Když vám dá někdo svobodu, musíte si být jistý, že jste ten rozdílový hráč, který dokáže nemožné. A já teď svobodu nepotřebuju, protože už tím hráčem jako jsem býval, nejsem.“

Jaromír Jágr nedokázal navýšit vedení Floridy a hokejisté Los Angeles čtyřmi góly zápas otočili
Jaromír Jágr nedokázal navýšit vedení Floridy a hokejisté Los Angeles čtyřmi góly zápas otočili