Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hvězdný hráč NFL slíbil přítelkyni život bez sexu. Teď na hřišti září

Autor: pta

Na hřišti je vidět, tímto prohlášením na sebe americký fotbalista Russel Wilson upozornil i mimo hřiště. Quaterback Seattlu Seahawks Russel Wilson totiž před sezonou slíbil, že bude žít se svojí přítelkyní, kterou je zpěvačka Ciara Princess Harrisová bez sexu, dokud se nevezmou. Přesně v duchu jeho náboženského přesvědčení. V této sezoně NFL mu půst evidentně prospívá.

Slavnostní slib učinil Wilson nejdřív se svojí přítelkyní v šatně po jednom z jejích koncertů. „Budeme žít podle Ježíše,“ řekli si. Závazek pak veřejně zopakoval před reverendem v kostele v San Diegu. Zámořská média pochopitelně zkoumala, jak to ovlivní Wilsonovu výkonnost. Podle všeho ho však svazovala víc nervozita z nové čtyřleté smlouvy, která mu vynese 87,6 milionu dolarů (2,2 miliardy korun).

Sedmadvacetiletý rodák ze Cincinnati byl přitom už ženatý, loni tento svazek skončil rozvodem. V této sezoně po slabším začátku našel skvělou formu. „Je v nejlepší pohodě, v jaké jsme ho zatím viděli,“ uznal po nedělní výhře nad Pittsburgh Steelers trenér Seahawks Pete Caroll. Wilson se stal nejlepším ofenzivním hráčem týdne v NFL.

Seattle i s Wilsonem loni získal Super Bowl, letos ovládli Západní konferenci a obhajobu jim zmařila až prohra s New England Patriots. Nyní u Seahawks věří, že si s Wilsonem vezmou pohár na konci sezony zase zpátky. I když se to povede, na slibu sexuální zdrženlivosti ale nic měnit nehodlá.