Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

České kluby mají trable s africkými hráči! Litsingi skončil ve Spartě

Autor: Petr Němec

„Měla jsem farmu v Africe!“ Tak zní nesmrtelně láskyplná věta z úst Meryl Streep ze sedmioskarového evergreenu Vzpomínky na Afriku. V Česku by ji to přešlo. Tady by na kopálisty narozené na jih od Gibraltaru potřebovala bič a slovník. 

Angažujeme je! Budeme z jejich přestupů mít procenta v kapse. Dáme gáži, o které se jim ani nesnilo. Na hřišti a v týmu? Děj se vůle boží, i s jejich náturou!

Jazyk

Tak se Spartě ztratil Litsingi. Plejer, který se v Praze nejvíce proslavil hořícím kvartýrem v Dejvicích, si vyřizoval doma v Kongu nové pracovní povolení pro Evropu. Bezmála 3 týdny! Kdyby to vzal přes plot frau Merkel vybudovaný v Makedonii coby zlatem ověšený imigrant, byl by na třídě Milady Horákové dřív.

„Pamatuju si Litsingiho z Teplic. Nechtěl se učit česky. Říkal, že přišel hrát a ne mluvit. Nepochopil základní věc,“ vzpomíná bývalý kouč reprezentace Petr Rada.

Franci Litsingi se včera vrátil z Brazzaville do Prahy a hned mu bylo naservírováno, že ve Spartě končí... Když jsme u rudých, nezapadl ani zmatený náhradní rychlík Konaté. Vzepřel se, na sociální síti letenskému klubu vynadal, aby si vzápětí posypal hlavu popelem a vše odvolal.

Měl guláš v hlavě? Zřejmě jako Litsingiho krajan Delarge v Liberci. Ten vám jednou zahraje jako z partesu, a podruhé po něm marně pátráte při tréninku v šatně. Prostě nepřijde!

Alkohol

„Někteří z těch afrických hráčů se neumějí sžít s týmem. Naši kluci jsou třeba zvyklí na alkohol, a oni ne. Když se oslavuje, tak jen čekají. Jsou ticho, a to se v týmu pozná,“ analyzuje situaci renomovaný odborník a slavný internacionál Werner Lička. No, a na placeného poradce přes lihuprosté nápoje nikdo nemyslí...

Sparta - Bohemians: Gól Franciho Litsingiho na 3:0
Video se připravuje ...

Poslední mač za Baník? Ne! Letíme domů!

Rodná hrouda volá, českou ligu vezmi čert. Pikantní scéna se odehrála v Ostravě. Ghaňané Mensah a Narh z kádru beznadějně posledního Baníku si naplánovali cestu domů, aniž by zaregistrovali, že se ještě hraje 16. kolo Synot ligy. Měli připravené letenky, takže nedělní mač se Spartou prostě vypustili z paměti. Klíčový hráč Ostravy Narh s měsíční gáží cirka 60 tisíc korun se pro jistotu nechal vykartovat...