Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smutná role Rosického v tragikomedii Arsenalu: Není ani mezi marody!

Autor: nem

Zranění, hráči rozpůjčovaní na hostování, kádr nadranc! Tragikomedie Arsenalu se zase opakuje a smutnou roli v ní hraje český reprezentační kapitán Tomáš Rosický (35)!

Specializovaný portál goal.com sestavil ideální jedenáctku z fotbalistů »Gunners«, kteří momentálně nejsou k dispozici. A kapitán českého nároďáku se mu do ní nevešel! Proč?

Možná proto, že od 12. června nekope a po rehabilitaci operovaného kolene se neví, jestli koučem Wengerem nejistě zmiňovaný termín návratu – po Novém roce – není spíše loterie.

Navíc »Rosovi« končí v Londýně kontrakt na měsíční plat 12 milionů korun v červnu a nový podle anglických médií nedostane. „K Tomášově budoucnosti nemohu nic říci, dokud něco neodehraje v Arsenalu,“ pravil Rosického manažer Pavel Paska. A odehraje ještě něco?

Tomáš Rosický v novém dresu Arsenalu.
Tomáš Rosický v novém dresu Arsenalu.

Kouč Wenger: Zraněných máme málo!

Ze zraněných fotbalistů by mohl sestavit výbornou jedenáctku, kam by se nevešel ani Rosický, a která by hrála v anglické lize prim. Přesto si trenér Arséne Wenger (66) myslí, že nepoužitelných hráčů má ještě málo! „Nevím, jak to mají v jiných klubech. Ale neřekl bych, že oproti ostatním je naše situace nějak výjimečná,“ tvrdí francouzský manažer. Asi už si na tak velký počet plejerů, které nemůže nasadit, za ta léta zvykl...