Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kolocová: Přezdívka Kiki? To je jméno pro pejska, stydím se za ni

Autor: Patrik Vacek

Útok na nejlepší třicítku s novou parťačkou po boku. Plážová volejbalistka Kristýna Kolocová (27) prozradila další kroky po rozpadu úspěšné dvojice Kiki a Maki. Mluvila i o tom, že nemusí právě svou přezdívku Kiki, která sloužila ke komerčním účelům.
Došlo i na téma strachu z toho, co by dělala, kdyby úplně skončila se sportem.

Koncem července přišla šokující zpráva o rozpadu nejlepšího českého páru v plážovém volejbale. Markéta Sluková už dál nehodlala pokračovat s kamarádkou z dětství Kristýnou Kolocovou.

„Tehdy mě napadalo, že skončím, ale přehodnotila jsem to. Řekla jsem si, že natrénováno mám a ještě mi není tolik let a chci to znovu zkusit,“ řekla hráčka a dala se dohromady s Hanou Skalníkovou. Narychlo vytvořený pár pak dokázal zvítězit na mistrovství České republiky.

Šlo ale jen o přechodnou spolupráci a Kolocová musí hledat dál novou partnerku do těžkých bitev na rozpáleném písku. Dokonce si sestavila požadavky, jak má nová parťačka vypadat a co má splňovat.

Jaká musí být

„Musí být bez závazků a mladšího věku. Důležitá je výška od 180 centimetrů a výš. Musí mít ambice a být dobrou a hodně šikovnou parťačkou, co umí pracovat na síti. Těch je v Česku bohužel málo,“ povzdechla si včera v rozhovoru na Frekvenci 1. Zároveň ale naznačila, že už se jí rýsuje potenciální spolupráce.

„Stále hledám, ale už jsem ve fázi, že ji skoro mám. Jsme předdomluvení, ale ještě to není oficiální. Snad to dopadne,“ přeje si Kolocová.

Nová dvojice se ale na kurtech objeví až v dubnu. „Nehledala jsem jen mezi plážovými volejbalistkami, ale i mezi klasickými šestkařkami. Vzniklo pár variant, ale finální rozhodnutí jsem ještě neučinila. Mám pět měsíců na to, aby se to dalo do kupy. Sezona a smlouva v klubech jim končí v dubnu,“ odtajnila Kolocová, kde hledala náhradu.

Rozchod úspěšného páru Markéta Sluková a Kristýna Kolocová má důsledky také pro jejich sponzory
Rozchod úspěšného páru Markéta Sluková a Kristýna Kolocová má důsledky také pro jejich sponzory

Kiki? Jméno pro psa!

Dokonce už si i dala cíl, čeho chce v nové dvojici dosáhnout. „Chci hrát v pohodě a dobře a ještě jednou s někým jiným proniknout do světové špičky. Když to nevyjde, nedá se nic dělat. Ale chtěla bych být v nejlepší třicítce,“ plánuje Kolocová, která je háklivá na otázky ohledně rozchodu s Markétou Slukovou.

„Na rozpad týmu se mě ptá každý, koho potkám. Přijde mi, že je to škoda, ale život jde dál a žijeme v nádherné době,“ tvrdí s úsměvem olympionička z Her v Londýně.

Jestli se jí ještě něco nelíbí, tak když ji lidé oslovují přezdívkou Kiki. „Pejsek by se měl spíš jmenovat Kiki než já. Občas se stydím, když mi tak někdo řekne. Ostatním říkám, ať mi říkají Kristýno nebo Týno. Ta přezdívka Kiki vznikla z komerčních důvodů,“ povzdechla si plážová volejbalistka v rozhovoru pro Radiožurnál.

Sympatická zrzka si posteskla, že uživit se jejím milovaným sportem mohou jen hráčky v nejlepší třicítce na světě. „Jinak je to spíš o podpoře sponzorů, že pokryjí náklady na sezonu. Máme krásný sport, ale na výdělek bych doporučila spíš tenis,“ pousmála se Kolocová a pomalu už přemýšlí o tom, co bude dělat, až ukončí profesionální kariéru.

„Mám z toho strach a respekt. Bude mi třicet let a v životě jsem nepracovala. Proto jsem se přihlásila do programu duální kariéra od olympijského výboru, který by mi měl pak usnadnit prosazení se na trhu práce,“ věří Kolocová.