Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Smlouva pro Jágra na sedm let! Zůstane u Panterů do padesáti?

Autor: Petr Maňas

Ne, tohle není silvestrovský žertík! Výkonný ředitel hokejistů Floridy Peter Luukko prohlásil, že chce ve svém klubu udržet Jaromíra Jágra (43) dalších 7 let!

Pozor, tady přestává veškerá legrace! Pravda, Jágr opakovaně avizoval, že plánuje hrát hokej do padesáti. „Hokej miluju. Navíc chci mít co nejkratší období mezi koncem kariéry a smrtí,“ tasil se nedávno s originální hláškou.

Jasně, pořád je to dříč, který je na ledě vidět. Přesto mnozí pochybovali. Slavná »68« nechce být v týmu jen do počtu a vydržet v NHL ve formě až do padesáti přece jen vypadá jako utopie.

Floridské pobláznění
Jenže u Panterů si evidentně myslí opak! Tým dirigovaný Jágrem exceluje, vyhrál sedmkrát v řadě a na slunné Floridě se na hokej hrne do hlediště o tisícovky fandů více. „Zažíváme teď pěkně vzrušující období, lidé jsou hokejem pobláznění,“ jásal výkonný ředitel klubu Peter Luukko.

Když dostal otázku, zda už tedy klub začal vyjednávat s Jágrem o dalším ročním prodloužení smlouvy, tazatele zpražil pohledem: „My tady Jágra nechceme mít jen příští rok, ale dalších sedm let!“

Že by se pro českou ikonu připravovala megasmlouva? Jednu takovou podepsal v létě 2001, kdy se Washingtonu upsal na 7 let za 77 milionů dolarů, nyní ale preferuje roční kontrakty. „Nechci být na obtíž a sedět na lavičce, to je pak pro všechny strany nepříjemné. Proto podepisuji vždy jen na rok,“ vysvětlil. Blíží se dramatická změna?

Jágrova trefa nakonec byla rozdílová
Jágrova trefa nakonec byla rozdílová