Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Smutné loučení rodiny se Srničkem (†47) v Bohumíně: Nejbližší plakali v dresech u rakve

Rodina, nejbližší přátelé, delegace ze Sparty, fotbalového svazu, ale i z anglického Newcastlu. Ti všichni se přišli naposledy rozloučit s tragicky zesnulým gólmanem Pavlem Srničkem (†47), který minulý týden zemřel na následky srdečního kolapsu.

V jeho rodném Bohumíně praskala obřadní síň ve švech. Přes 200 lidí se dostavilo na mši za bývalou oporu národního týmu, trenéra letenských brankařů, ale hlavně skvělého člověka a kamaráda.

„S Pavlem odešel ze světa kus dobroty a lásky,“ neslo se ve smuteční řeči a všichni přítomní, kteří se do místnosti vešli, museli jen zarmouceně pokývat hlavami.

Srničkovu rakev obklopila záplava věnců, které přinesly reprezentační legendy jako Tomáš Ujfaluši s Markem Jankulovskim či jeho sparťanští kolegové Miroslav Baranek, Martin Hašek nebo Jaroslav Hřebík.

Při posledním rozloučení samozřejmě nemohla chybět ani rodina. Například bratr Milan, jenž byl u gólmanova lůžka až do jeho odpojení z přístrojů 29. prosince, si na sebe vzal »Srňův« podepsaný dres z Newcastlu. Odpočívej v pokoji, Pavle!

Při rozloučení nejbližších v Bohumíně přehráli na plátně i Srničkovy fotbalové úspěchy.
Při rozloučení nejbližších v Bohumíně přehráli na plátně i Srničkovy fotbalové úspěchy.