Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Američan poprvé u můstku, kde ochrnul: Z toho videa jde strach!

Autor: maš

Fotky z jeho karambolu obletěly před rokem celý svět. Skokan na lyžích Nick Fairall (26) nezvládl v rakouském Bischofshofenu dopad a skončil na vozíku. Teď se Američan poprvé vrátil na osudné místo.

Nezdolný bojovník se přiletěl do Bischofshofenu podívat na letošní podnik Turné čtyř můstků. Tam, kde ho pád připoutal na křeslo, hýřil optimismem a odhodláním! „Chci se ke skákání vrátit. Zvlášť, když jsem to tady zase po roce viděl,“ rozplýval se borec, který reprezentoval USA na olympiádě v Soči.

Osudné lyže

Fairall nebyl v inkriminovaný den ve své kůži. V kvalifikaci závodu Turné čtyř můstků se poroučel k zemi už při tréninkovém skoku, tehdy to odnesla jenom lyže. A jako by nové, narychlo sehnané byly prokleté.

Postavit se zpátky na nohy mu pomáhá intenzivní fyzická i psychická terapie, stejně jako sport. „Jezdil jsem na vodních lyžích, lyžoval na monoski, hrál golf, skákal z letadla a hrál ragby na vozíku,“ přibližuje Fairall, který by rád šel příkladem. „Chci napsat knihu, abych pomohl ostatním vyrovnat se s těžkou situací,“ prozrazuje.

VIDEO | Fairallův osudový pád

Nick Fairall i přes těžký osud neztrácí optimismus
Nick Fairall i přes těžký osud neztrácí optimismus