Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šarapovová bavila novináře: Kalhotky s leopardem? Vážně nejsou moje, smála se

Autor: pan

Australian Open ještě pořádně nezačalo a fanoušci se už mají čím bavit. Na jedné z tiskových konferencí, které se před prvním grandslamovým turnajem roku konají, se o to postarala jedna z největších hvězd Maria Šarapovová.

Osmadvacetiletá tenistka nejdříve čelila celé řadě otázek týkajících se její herní pohody, fyzické kondice, zdravotního stavu a soupeřky v prvním kole.

"První zápas na turnaji je vždycky nevyzpytatelný. Zvlášť, když hrajete proti někomu, s kým jste se nikdy nepotkala. Ale musím si s tím poradit," řekla na adresu první soupeřky na turnaji, kterou bude Japonka Nao Hibinová.

První netradiční otázka směřovala na ruskou tenistku poté, kdy byla dotazována, jestli jí na turnaji něco překvapilo. "Je tady neuvěřitelné množství dětí. Vidím je u snídaně, na kurtech, prostě jsou všude," smála se pátá hráčka světa.

Maria Šarapovová na tiskové konferenci bavila novinářeFoto EPA
"Ale už jsem si na to zvykla. Je to moc hezké, když je vidíte, jak jsou nadšené a jak za doprovodu maminek pozorují své idoly. Jsou pro mě motivací," pokračovala pětinásobná grandslamová vítězka.

Jedna z největších favoritek turnaje neunikla ani otázce na olympijské hry v Riu. "Udělám všechno, co bude v mých silách, abych v Brazílii uspěla. Je to pro mě mimořádně důležitá akce. Není to samozřejmě jednoduché, když máte do roka pět vrcholů. Musím tomu přizpůsobit svůj program tak, abych byla připravená," pokračovala Šarapovová.

Nejzajímavější část tiskové konference však přišla v samotném závěru, kdy se jeden ze žurnalistů ruské krásky zeptal, zda jí nevadí zmatky s distribucí prádla, které se často ztrácí.

Odpověď, kterou dostal, však nečekal asi ani on sám. "Máte naprostou pravdu.
Před 45 minutami jsem musela vracet prádlo, které opravdu nebylo moje. Je to neskutečné, ale trefil jste to naprosto přesně. Bylo do dámské spodní prádlo s leopardem. A opravdu nepatřilo mně. Odevzdala jsem ho a doufám, že se vrátilo pravé majitelce, smála se Ruska.

A dodala. "Už se mi to tady stalo několikrát. Pár věcí jsem v místní prádelně ztratila a hlavně v Brisbane před deseti dny jedno mé oblíbené tričko. Naštěstí můj sponzor už mi dodal jiné," uzavřela zajímavou debatu vítězka Australian Open z roku 2008.

Ruská tenistka byla v pohodě
Ruská tenistka byla v pohodě