Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tenistka Kvitová dostává jen od sponzorů 44 milionů ročně: Na peníze kašlu!

Autor: mik

Tenisem vydělává tolik, že by se z toho běžnému smrtelníkovi zatočila hlava. A co nedostane na kurtu, »dosypou« sponzoři. Jenže Petra Kvitová (25) by se prý bez všech těch milionů obešla.

Je šestou nejlépe placenou sportovkyní světa. Podle výroční zprávy prestižního časopisu Forbes si v období od 1. 6. 2014 do 31. 5. 2015 vydělala 188 milionů korun. Jenže dvojnásobnou wimbledonskou šampionku to nechává v klidu.

„Nejsem člověk, který potřebuje vydělávat hromadu peněz. Jsou skvělé pro ulehčení života, ale pro mě ne až tak důležité,“ prozradila Forbesu skromně Petra.

Kvitová si užívá s rodiči v luxusním hotelu v Dubaji.
Kvitová si užívá s rodiči v luxusním hotelu v Dubaji.

95 mega za titul

Přesto právě na její konto sponzorské smlouvy především s firmami Nike, Wilson a Rimo Mundo ročně pumpují příjemných téměř 44 milionů „Je fajn dělat tyhle komerční věci, o kterých se mi dřív ani nesnilo. Na druhou stranu tahle všudypřítomná mediální pozornost není úplně pro mě,“ upozorňuje Kvitová .

Další velká finanční injekce však visí ve vzduchu! Kdyby se během následujících dvou týdnů v Melbourne zadařilo a Češka dokázala vybojovat na Australian Open titul (po výhře 6:3, 6:1 nad Thajkou Kumkhum je ve druhém kole), obdrží od organizátorů šek na 95 milionů. A jako trojnásobnou grandslamovou vítězku by ji pod svá křídla určitě vábily i další světové firmy či značky. Ať chce nebo ne.