Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Uprchlík z Afriky hrál za juniorku AC Milán, ale byl o DEVĚT let starší

Autor: bko

Tohle je hodně bizarní kauza. Fotbalista Yusupha Yaffa, který v roce 2009 požádal o azyl v Itálii, už tehdy lhal o svém věku a napálil tak i slavný AC Milán. Ten s ním v roce 2013 podepsal smlouvu a rodák z gambijské Serekundy nastupoval za tým do 19 let. Jenže místo šestnácti mu v té době bylo už 25 let!

AC Milán za to teď Yaffu, který mezitím přesídlil do Německa, hodlá hnát k soudu kvůli podvodu, on však obvinění popírá. Při svém příchodu do Itálie v roce 2009 tvrdil, že ztratil své doklady a jako datum narození uvedl 31. prosinec 1996, namísto 14. února 1987.

Na všechno se mělo přijít na Facebooku, kde prý mluvil o svém vzdělání, které ovšem ve falešně udaném věku nemohl dosáhnout. Na sociálních sítích si ho všimli také jeho bývalí spolužáci. Pokud je tahle verze deníku Gazetta dello Sport pravdivá, při příjezdu do Itálie mu úředníci uvěřili, že je mu 13 místo dvaadvaceti.

Navíc to není poprvé, co má Yaffa problémy se zákonem. V Německu, kde patří Eintrachtu Frankfurt a nyní se snažil proniknout do sestavy v druholigovém Duisburgu, totiž čelí obvinění ze znásilnění. Toho se měl údajně dopustit na začátku roku 2015 na párty ve spoluhráčově domě. Tehdy za něj Eintracht zaplatil 100 tisíc eur kauci.

Po nejnovějším odhalení nicméně už nebude čelit soudu pro nezletilé, ale regulérnímu soudnímu přelíčení, ve kterém mu může hrozit daleko vyšší trest.

Fanoušci se celým příběhem dobře baví. Dokaž, kdy ses narodil: