Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Komentátor Karol Polák (†81) napsal před smrtí vzkaz Gottovi: Karle, drž se!

Autor: om

Tolik si přál povzbudit Karla Gotta (76) v jeho boji s rakovinou, že na to myslel, i když sám umíral! Vzkaz sportovního komentátora Karola Poláka (†81) předává prostřednictvím Blesku vdova Agáta Poláková.

Karol poselství plné úcty a povzbuzení diktoval manželce – svatba byla loni 5. září – na smrtelné posteli. Agáta byla sice jeho ženou jen 134 dnů, milenkou ovšem 34 let, nikdo ho neznal lépe.

„Zial, moj manzel boj so zakernou chorobou prehral, prislo to nahle a velmi rycho, ale aj taky je vecny kolobeh zivota. Velmi to boli, ale cas vsetko zahoji,“ řekla smířeně před dnešním pohřbem v bratislavském krematoriu.

Karel Gott je po čtyřech chemoterapiích momentálně doma a má reálné vyhlídky nad rakovinou mízních uzlin zvítězit. Snad ho přání od legendárního sportovního komentátora povzbudí. Vdova k tomu říká: „Chcem splnit posledne zelanie mojho zosnuleho manzela Karola Poláka a prostrednictvom Vas odoslat maestrovi nasledujuci odkaz…“

Polákův vzkaz Gottovi odcitovaný manželkou Agátou:

Mily Karle,

myslim si, ze si mozem dovolit Ti tykat, som od Teba trochu starsi a vlastne sme z rovnakej brandže. Ocitli sme sa v rovnako smutnej situacii. Chcel by som Ti touto cestou odkazat, aby si bol silny a nevzdaval to, mas okolo seba Tvojich najblizsich, ktori ti urcite dodavaju energiu v tychto pre teba tazkych chvilach.

Vzdy som si ta velmi vazil a obdivoval ta za to, co si v zivote dosiahol. Verim, ze sa len tak lahko nevzdas, drz sa.

Tvoj priatel Karol Polak

Karol Polák se řadí mezi komentátorské legendy
Karol Polák se řadí mezi komentátorské legendy