Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIDEO: Tohle bolelo! Berdych trefil podáním sudího mezi nohy

Autor: spo

Velký zápas Tomáši Berdychovi nevyšel. Český tenista ve čtvrtfinále Australian Open nestačil na Rogera Federera, prohrál hladce ve třech setech. O vzruch se postaral už v úvodní sadě. Míček po jeho podání letěl tak nešťastně, že zasáhl čárového rozhodčího přímo mezi nohy.

Dramatický první set, nejvyrovnanější ze tří odehraných, zrovna spěl do rozuzlení. V závěrečném tiebreaku vedl Federer 6:3, servírovat se chystal Berdych.

Český tenista zamířil doprostřed kurtu na tzv. "téčko," míč však šel vedle do autu. Od země se ale zrotovaný balonek odrazil přesně do směru uhýbajícího sudího. Ke vší smůle ho trefil do intimních míst přímo mezi nohy.

Koncentrovaný Berdych se nenechal vyvést z rytmu, kam doletěl balonek z jeho rakety ani pořádně nezaznamenal. Okamžitě se šel chystat na druhý servis. Mezi diváky to ale zahučelo, situaci zaznamenali i televizní komentátoři.

Zasažený rozhodčí se jen na chvilku bolestí předklonil, pak se zvedl a téměř okamžitě se znovu soustředil na hru.

Berdych tiebreak s Federerem v prvním setu prohrál, švýcarská legenda vládla i ve zbytku zápasu. Třicetiletý český tenista svou pouť na Australian Open ukončil ve čtvrtfinále mezi osmi nejlepšími.