Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dojal celý svět! Našli kluka, který si vyrobil Messiho dres z igelitky

Autor: bk

Stal z toho celosvětový hit. Fotka malého kluka, který má na sobě dres argentinského útočníka Lionela Messiho vyrobený z igelitového pytlíku, se rychle šířila po sociálních sítích. Jeho příběh má pointu. Chlapce se podařilo najít a tak může snít svůj sen, že od nejlepšího fotbalisty světa dostane originální dres, který by si za svůj obdiv k superstar Barcelony jistě zasloužil.

Snímek se objevil na internetu v průběhu ledna. Virálním světem skrz sociální sítě se začala rychle šířit, vznikla iniciativa zjistit totožnost malého klučiny, který byl překřtěn na největšího fanouška Lionela Messiho .

Teď se zdá, že záhada chlapce vyfoceného v Messiho reprezentačním dresu, který si vyrobil z modrobílé igelitky, je vyřešena. Má jít o pětiletého Murtazu Ahmadiho žijícího v chudé venkovské oblasti v Afghánistánu.

"Tenhle malý kluk opravdu moc miluje fotbal a Messiho. My si nemůžeme dovolit koupit klasický dres, jsme jen obyčejní farmáři. Proto se náš kluk rozhodl nosit tenhle vyrobený z pytlíku," potvrdil pro BBC totožnost svého syna Murtazův otec Arif Ahmadi.

Malý chlapec z Afghánistánu, velký fanoušek Lionela Messiho
Malý chlapec z Afghánistánu, velký fanoušek Lionela Messiho

Fotku na svůj facebookový profil umístil Arifův bratr Azim Ahmadi, Afghánec žijící v Austrálii. Autorem snímku má být Arifův nejstarší syn Hamayon.

Malý Murtaza je prý ze zveřejnění snímku extrémně šťastný. "Slyšel o tom od kamarádů, co mají internet. Můj mladší syn zároveň doufá, že nám ostatní země pomůžou zprostředkovat setkání s Messim. Kluk by jednou chtěl být stejně dobrý fotbalista jako on," dodal Arif Ahmadi.

Samotný Messi prý projevil zájem, aby se podařilo jeho malého fanouška najít a mohl mu osobně předat svůj originální dres s věnováním. Tím pádem se Murtaza setkání třeba dočká.

Za malého fanouška argentinského borce se přitom vydával ještě někdo jiný. Kurdská televize přinesla informaci, že na fotce byl desetiletý chlapec jménem Homin z Iráku. Snímek měl vzniknout před pěti lety. Víc ale sedí podoba i informace o malém Murtazovi z Afghánistánu.