Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sladké tajemství Tomáše Rosického: Od Arsenalu dostane rentu!

Autor: ps, nem

Elegantní špílmachr Tomáš Rosický (35) kroutí v Arsenalu desátou sezonu a tamní média zvěstují, že nový kontrakt už nedostane. Loučení bude velkolepé a »Rosa«, který se dnes nejspíš vrátí na trávníky po dlouhém zranění v utkání Anglického poháru proti Burnley, nezmizí z Emirates Stadium jako obyčejná kusovka po podání ruky. 

Rozlučková exhibice před 60 000 diváky, ovace vstoje, slzy dojetí, ale to není všechno. Dojde i na finanční ocenění. „Tomáš dostane něco jako odchodné za věrnost. Buď jednorázovou částku, nebo formou renty,“ prozradil zdroj Blesku z britského fotbalového prostředí.

Kolik by to mohlo dělat? Kupříkladu jedna »Rosova« roční gáže z poslední smlouvy – 159 milionů korun, to by byla raketa a tuze sladké: Good Bye! A je jedno, jestli na hned dřevo, či ve splátkách...

Proti juniorce Swansea měl český záložník Tomáš Rosický jednu nebezpečnou střelu
Proti juniorce Swansea měl český záložník Tomáš Rosický jednu nebezpečnou střelu

Životní láska

Rosického agentovi Pavlovi Paskovi se zřejmě povedl vyjednáním pro elitního klienta manažerský majstrštyk. „Je to v kompetenci Arsenalu, uvidíme po skončení sezony,“ říká tajemně Paska a dodává: „Tomáš chce hrát dál a nejraději by hrál za Arsenal.“ Tak, tak. »Gunners« jsou Tomášova životní láska. Navzdory hoře zranění, kterou musel v jejich službách zdolávat.