Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Exkluzivní průzkum pro Blesk, 7 z 10 lidí si myslí: Růžička je vinen!

Autor: top

Spravedlivý soud ho (nejspíš) teprve čeká. U národa už prohrál. Sedm z deseti českých občanů se přiklání k názoru, že se trenér Vladimír Růžička (52) v kauze 500 tisíc na dřevo provinil proti zákonu.

Vyplývá to z exkluzivního průzkumu, který pro Blesk zpracovala společnost SANEP. O vině hokejového kouče nepochybuje 48 procent dotázaných, dalších 22 procent si myslí, že zákon spíše porušil. Opačného názoru je jen 15 procent respondentů. Tomu, že bude nakonec uznán vinným, už ale věří jen 36 procent lidí.

Bude Růžička uznán vinným či nevinným?Foto SANEP

Byl to úplatek?

Růžička, který v letech 2012 a 2013 převzal dvakrát 250 000 tisíc korun od otce bývalého hokejisty Miroslava Palaščáka, byl minulý týden obviněn policií ze zpronevěry. Přesto až 56 procent účastníků průzkumu má za to, že šlo o braní úplatků, z čehož byl trenér původně podezřelý.

Bude Růžička uznán vinným či nevinným?
Bude Růžička uznán vinným či nevinným?

Samotný Růžička se ke svému trestnímu stíhání odmítá vyjádřit, jeho právník Vít Kučera včera na dotaz Blesku nereagoval.

Měl skončit před MS?

Přestože většina dotázaných je přesvědčena o tom, že Růžička překročil zákon, zároveň ctí presumpci neviny.

Sice plných 43 procent respondentů smýšlí, že měl skončit jako kouč reprezentace už před mistrovstvím světa v Praze, nemalý počet 28 procent lidí by ho ale ve funkci ponechalo dosud.

Nejrozporuplnější byly odpovědi na otázku, zda je v pořádku, že Růžička jako trestně stíhaný dál trénuje v extralize. Kladně odpovědělo téměř 49 procent oslovených, záporně o 6 procent méně.

Co si lidé myslí o Růžičkově konci v reprezentaci?Foto SANEP