Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Beckham udivuje Anglii: Dojemný vzkaz dívce (19) se smrtelnou chorobou!

Autor: ps

Fotbalová ikona, miláček ženských srdcí, táta na plný úvazek. David Beckham (40) udivuje svět, i když už dávno neběhá po zelených trávnících. Naposledy poslal dojemný vzkaz dívce, která trpí Cystickou fibrózou, smrtelnou nevyléčitelnou chorobou.

„Posílám ti všechnu svoji lásku a srdečné pozdravy,“ namluvil Beckham srdcervoucí vzkaz na video a fanynce Manchesteru United ho poslal na telefon.

Mladá Chloe Hopkins se už roky pere se zákeřnou nemocí, která napadá převážně dýchací a trávicí soustavu. „Slyšel jsem od mého kamaráda Chrise, co tě trápí. Že na tom nejsi moc dobře, tak bych ti chtěl popřát jen to nejlepší,“ řekl David s maximálním optimismem a úsměvem.

Veškerý čas tráví Chloe v nemocnici. Bojuje, jak může, ale její dědičná choroba nikdy neodezní. „Doufám, že se aspoň brzy dostaneš domů a budeš se cítit lépe. S láskou, David,“ zakončil Beckham asi půlminutové video.

Jedinou záchranou, jak může Chloe zůstat na světě, je, že jí transplantují obě plíce. Na čekací listině je od července 2015, ale zatím bez výsledku. „Vím, že i když transplantace proběhne, nezachrání mi to život. Jenom mi ho prodlouží. Proto jsem si vytvořila seznam přání, která si chci ještě splnit. Tím největším je setkat se s hráči United. Jestli se tak stane, budu cítit, že je můj život kompletní,“ vzkázala Chloe ze svého lůžka.

Co je Cystická fibróza?

Cystická fibróza neboli mukoviscidóza je smrtelná lidská dědičná nemoc, která postihuje převážně dýchací a trávicí soustavu. Jde o autozomální recesivní vrozené onemocnění způsobené mutací genu produkujícího protein CFTR.

Chloe Hopkins (vlevo) trpí Cystickou fibrózou, smrtelnou nevyléčitelnou chorobou.
Chloe Hopkins (vlevo) trpí Cystickou fibrózou, smrtelnou nevyléčitelnou chorobou.