Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šampion X Games Mirra (†41) opustil manželku a dvě děti: Zastřelil se v autě!

Autor: ps

Mezi freestylovými »blázny« jde o nezapomenutelné jméno. Čtrnáct zlatých z X Games, šílenými skoky na kole si vydobyl slávu, měl spokojenou rodinu. Jenže bikerovi Davu Mirrovi (†41) něco chybělo a sáhl si na život. Doma v Greenville se zastřelil.

Zpráva o tom, že se Mirra zabil, šokovala celý freestylový svět. Usměvavý borec s nespočítatelným množstvím úspěchů, táta od rodiny a parádní kamarád se rozhodl, že svět dobrovolně opustí.

Ti, kteří ho znali, truchlí. Nechápou, proč se ta tragická událost stala. Podle všeho ji měl ale připravenou. Než si vzal život, na Instagram „pověsil“ fotku s milovanou manželkou. Ani policie zatím nemůže dát odpověď. „Zastřelil se ve svém autě, kde našli jeho bezvládné tělo,“ uvedli zástupci koronera v Greenville, kde Dave s rodinou žil.

Dave Mirra "pověsil" tuto fotku na Instagram těsně předtím, než si vzal život.
Dave Mirra "pověsil" tuto fotku na Instagram těsně předtím, než si vzal život.

Šílená zpráva se okamžitě rozkřikla, Mirrovi přátelé posílají zdrcené rodině sílu. „Byl jsi ikonou svého sportu, legendou. Díky za všechno, co jsi udělal, nikdy nezapomeneme. Tvoje smrt nám zlomila srdce,“ napsal na Twitter Tony Hawk, slavný skateboardista a freestylový nadšenec. „Soucítíme s tvojí rodinou,“ dodal.

Mirra měl kamarády také v Česku, jeho smrt zacloumala i s Petrem Pilátem, špičkovým českým freestyle motokrosařem. „Ztratili jsme velkou legendu. Modlíme se za tebe i tvoji rodinu,“ vzkázal na dálku.