Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Největší soupeřka Soukalové: Sexy Italka, kterou loví Playboy!

Autor: bke, spo

Oči má jako kočka, na střelnici vykropí zásobník tak rychle, jako akční hrdinka Lara Croft. Totálně vás uhrane! „A je lehce crazy,“ říká biatlonistka Gabriela Soukalová o pohledné soupeřce z Itálie Dorothee Wierer (25), z níž se postupně stala její největší rivalka v boji o letošní triumf ve Světovém poháru.

Sledovat ji při střelbě je jako poslouchat italskou taneční hudbu, kterou má Dorothea tak ráda. Ta, ta, ta, ta, ta… pět ran v tempu kulometu, addio všem! Vzduchem se jen mihne vyčesaný copánek hnědých vlasů, díky čemuž připomíná archeologickou drsňačku z počítačových her Laru Croft.

„Zbožňuju ji. Za to, jaká je s ní sranda, i za to, jak rychle střílí,“ žertuje norská hvězda Tarjei Boe. Za Italkou se ohlíží soupeřky, biatlonoví muži, nápadníci, ale i časopis Playboy, jenž za ní vloni přišel s nabídkou na fotografie. Jenže mají smůlu, Dorothea Wierer je už od minulého léta vdaná, všichni mají utrum.

Svou rychlopalbou zatápí Gabriele Soukalové v boji o velký křišťálový glóbus (ztrácí 91 bodů) a její něžný vzhled ji zaslouženě řadí mezi nejkrásnější ženy, které se prohání s puškou po sněhu na lyžích.

V plavkách vypadá Wierer úplně jinak.
V plavkách vypadá Wierer úplně jinak.

„S Doro je opravdu hrozná sranda,“ tvrdí sama Soukalová, která si s ní střihla i selfíčko ze stupňů vítězů po vytrvalostním závodě v Ruhpoldingu. „Ona je dost bezprostřední. Umí hned říct, co si myslí. Je to střelec a je rovněž lehce šílená. Ten italský temperament z ní vyzařuje na každém kroku. Mluví hodně rukama, různě šermuje, k ní to prostě sedí,“ vypráví česká biatlonistka.

S Wierer má navíc hodně společného – i Italku často v cíli vidíme s telefonem v ruce, a stejně tak má svérázné nápady, jako jezdit s křiklavě oranžovými brýlemi nebo si na clonu nalepit srdíčko s italskou trikolorou. „Devadesát devět procent času jsem veselý člověk,“ říká o sobě uhrančivá modrooká sympaťačka v magazínu Biathlonworld.

A kde se rivalka Gabriely Soukalové cítí jako doma? „Ráda nakupuju, mohla bych být v nakupování profík, vyhrála bych každý závod,“ zažertovala milovnice módy a konkurentka Soukalové v »boji« o Miss světového biatlonu.

Více o MS v biatlonu čtěte ZDE>>>