Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Trable české biatlonové hvězdy Soukalové: Má problémy se zrakem!

Autor: bko

Dělá sport, kde jsou důležité i ostříží oči. Jenže právě se zrakem má česká biatlonová hvězda Gabriela Soukalová už od začátku sezony problémy. I tak ale vede s velkým náskokem Světový pohár.

Soukalovou zkraje sezony často bolely oči, což při míření na titěrné biatlonové terče není zrovna ideální. „Musela jsem je občas víc přimhouřit. Přes den jsem je mívala pořád uslzené jako při nějaké alergické reakci,“ popisuje šestadvacetiletá závodnice v rozhovoru pro Magazín Dnes.

Gabriela Soukalová projela cílem závodu s hromadným startem v Canmore jako třetí. A pozadu.
Gabriela Soukalová projela cílem závodu s hromadným startem v Canmore jako třetí. A pozadu.

Nakonec i na naléhání přítele Petra Koukala šla k lékařce, která jí zároveň změřila zrak. „A vida, objevila, že mám tři čtvrtě dioptrie na dálku na obou očích,“ přiznává Soukalová. Takové kontaktní čočky se ale nedělají, tak dvojnásobná olympijská medailistka dostala rovnou jednu dioptrii.

Závodit s nimi ale nehodlá! „Jsou mi k ničemu. Zkoušela jsem s nimi jezdit na tréninku i při exhibici na Schalke. Jenže po chvíli mě z nich začala hrozně bolet hlava,“ vysvětluje. Problémy jí dělaly i v mrazu, navíc prý při střelbě stejně ostří nablízko. „Na kroužek, který ode mě půl metru,“ přibližuje Soukalová s tím, že po sezoně ale chce svůj problém řešit.

Gabriela Soukalová: Před závodem se nalíčím, pak už není na nic čas
Video se připravuje ...