Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jablonecký Horník o »trapných« rozhodčích: Chtěl jsem vyhrát jinak!

Autor: nem

Dvanáct let! Tak dlouho byl v klatbě za korupční aféru. Tak dlouho čekal coby manažer na ligový mač. Když se Ivan Horník (64) dočkal, zase má na talíři sudí.

Jablonec, kde ho angažoval šéf svazu a majitel klubu Miroslav Pelta (51), zdemoloval Jihlavu (2:0) s pomocí rozhodčího Ondřeje Lercha. Ten odpustil Jablonci desítku, pro něj ji foukl a Vysočina dohrála bez dvou vyloučených plejerů. „Podle mých hráčů jasná penalta a jeden z důvodů naší porážky,“ konstatoval suše jihlavský kouč Michal Hipp k souboji, v němž domácí za stavu 0:0 složili jeho forvarda Voltra.

Co teď vypukne?

„Penalta pro ně? Já to od střídačky neumím posoudit,“ pokrčil rameny Ivan Horník. Pak se zadumal a pronesl: „Jasně že jsem chtěl vyhrát jinak. Bez červených karet a bez penalt. My jsme byli nervózní, nefungovaly nám automatismy, které v přípravě fungovaly. Jihlava hrála dobře, ale my jsme zase nastřelili tyče.“

Jenže kromě tyčí Severočeši také »nastřelili« zbytku ligy vědomí, že duo Pelta – Horník je zkrátka tuze mocný tandem. „Je mi jasné, co asi vypukne,“ prohodil trefně jablonecký střelec Stanislav Tecl.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Jihlava 2:0. Hosté dohráli o devíti
Video se připravuje ...

Jablonec - Jihlava: Červenou kartu dostal Krejčí, Tecl proměnil penaltu. Jablonec vede 2:0
Video se připravuje ...

Jablonec - Jihlava: Luděk Pernica se trefil na 1:0
Video se připravuje ...

Jablonec - Jihlava: Po pádu Voltra se penalta nepískala
Video se připravuje ...

Ivan Horník dohlíží na tréninku Jablonce
Ivan Horník dohlíží na tréninku Jablonce