Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Děsivá sezona? Byla to skvělá zábava, šokovala po debaklu Kvitová

Autor: pan

Česká jednička Petra Kvitová? Toto spojení už nemusí dlouho platit. Fulnecká rodačka totiž zažívá sezonu, která nemá daleko do totálního zmaru. Z šesti dosavadních odehraných zápasů vyhrála jediný - v prvním kole na Australian Open se slaboučkou 158. hráčkou světa Luksikou Kumkhumovou. Jak se však zdá, dvojnásobná wimbledonská vítězka si z toho moc nedělá. "Užívám si to tady," napsala po výprasku ve čtyřhře na turnaji v Dubaji Češka.

Ještě před několika měsíci byla nedotknutelnou českou hrdinkou. A naprosto zaslouženě. Na čtyřech fedcupových triumfech, na které Česká republika v posledních pěti letech dosáhla, měla hlavní podíl.

Svoji zemi proslavila i dvěma zisky wimbledonského titulu či triumfem na Turnaji mistryň v roce 2011. Na začátku roku 2012 byla jediný zápas od toho, aby se stala světovou jedničkou.

Postupem času však nabírá kariéra brzy šestadvacetileté tenistky směr dolů. A s každým dalším rokem se svah, po kterém Kvitová pomalu sklouzává, čím dál tím více naklání. Po letošním Australian Open zoufalá hráčka ukončila sedmiletou spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou, ani to však, jak se zdá, nezabírá.

Ani Fed Cup nepomáhá

Jako prakticky každá hráčka, I Petra Kvitová nezůstala ušetřena herním výkyvům, vždy se však dokázala skvěle připravit na fedcupový víkend, který českou hvězdu vrátil do herní pohody a pravidelně přinášel výběru Petra Pály potřebné body.

Osvědčená medicína však v letošním roce nezafungovala. Petra Kvitová už bez trenéra Kotyzy v prvním kole Fed Cupu v Rumunsku prohrála obě své dvouhry. Nejdříve nestačila v sobotním zápase na Monicu Niculescuovou, aby o den později podlehla světové trojce Simoně Halepové.

"Určitě to bylo z mé strany lepší. Jsem opravdu ráda, jak jsem hrála, i když jsem prohrála. Ale ve srovnání se sobotou byl mnohem lepší servis, výměny a skoro všechno," hledala pozitiva Kvitová.

Veškeré naděje vzaly za své na turnaji v Dubaji. Petra Kvitová nejdříve prohrála čtyřhru po boku Polky Rosolské s párem Grönefeldová, Vandewerheová za padesát minut 3:6, 0:6, aby o den později vyhořela i v singlu na šedesáté hráčce světa Američance Brengleové 6:0, 6:7 a 3:6.

Že Petra Kvitová čtyřhry na okruhu prakticky nehraje a když už ano, tak je bere spíše jako přípravu na singlový zápas, je známá věc. Přesto však status na jejich facebookových stránkách mohl fanoušky zaskočit.

"Užili jsme si spoustu legrace, uvidíme se zítra při dvouhře," napsala po debaklu k své rozesmáté fotce s deblovou partnerkou Kvitová.

Jestli měla podobně dobrou náladu i o den později po vyřazení od Brengleové, není moc pravděpodobné...

Petra Kvitová dobrou náladu určitě neztrácíFoto facebook.com

Nevěří vlastním očím. Česká tenistka Petra Kvitová svou úvodní dvouhru při utkání Fed Cupu v Rumunsku nezvládla.
Nevěří vlastním očím. Česká tenistka Petra Kvitová svou úvodní dvouhru při utkání Fed Cupu v Rumunsku nezvládla.

"Určitě to bylo z mé strany lepší. Jsem opravdu ráda, jak jsem hrála, i když jsem prohrála. Ale ve srovnání se sobotou byl mnohem lepší servis, výměny a skoro všechno

Více na https://isport.blesk.cz/clanek/tenis-fed-cup/259580/uzasna-pliskova-tremi-body-dotahla-cesky-do-semifinale-fed-cupu.html?utm_source=isport.cz&utm_medium=copy