Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslední rozloučení se zesnulým kameramanem ČT (†61): Do nebe šel z Edenu

Autor: vba

Slávista tělem i duší. Takový byl kameraman České televize Tomáš Cerman (†61), jenž minulý týden zemřel na následky pádu při snímání hokejového duelu Liberec – Plzeň. Dnes měl pohřeb přímo na stadionu ve vršovickém Edenu.

Osudným se Cermanovi stal přímý přenos pořadu Buly ze závěru ledna. V aréně Bílých Tygrů při vedení kamery nešťastnou náhodou vyšlápl do prázdna, zřítil se ze svého stanoviště a ošklivě si zlomil kotník.

Po následné operaci v pražské Thomayerově nemocnici byl minulou středu propuštěn do domácího ošetření. Během něho však došlo jen o den později k nečekaným komplikacím a Cerman, zřejmě na následky embolie, zemřel.

„Tomáš byl velký slávista, nevynechal snad jediné utkání. Novou Slavii bude sledovat někde seshora,“ pravil v ČT bývalý fotbalista sešívaných Martin Hyský.

Dnes se s Cermanem přímo v útrobách stadionu v Edenu rozloučili zástupci Slavie a jeho kolegové z České televize, kde legendární kameraman působil přes 30 let. A sbohem mu řekli stylově, v červenobílých barvách.

Cermana poslali do fotavolého nebe z Edenu.
Cermana poslali do fotavolého nebe z Edenu.