Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt Růžičkovy manželky Evy (†53): Byl to anděl, ale u repre ho nechtěla

Autor: mik

Vždy ho podporovala. Jedno přání ale Eva Růžičková (†53) měla. Nechtěla, aby její manžel už trénoval hokejovou reprezentaci. Aby už měl klid. „Měla jsem o něj už strach, jak všechno prožíval,“ prozradila v jednom z posledních rozhovorů před pěti lety webu iSport.cz.

„Ať se věnuje Slavii a má svatý klid.“ To přání jí Vladimír Růžička splnil jen částečně. K reprezentačnímu kormidlu se po odchodu v roce 2010 vrátil, ale pouze »na skok« před domácím šampionátem 2015.

Pak už si spolu znovu užívali »klidu« v rodinném domu, který si před dvaceti lety pořídili v tiché části pražského Šeberova. Osud však nedopustil, aby si společných chvil užili tolik, kolik by zasluhovali…

Manželka hokejového kouče Vladimíra Růžičky Eva v roce 2003
Manželka hokejového kouče Vladimíra Růžičky Eva v roce 2003

Většina hokejových fanoušků  Evu Růžičkovou  znala především proto, že byla dobrou duší slávistické kabiny v dobách zlaté slávy klubu (tituly 2003, 2008), když mu její manžel šéfoval.

Dokonce do ní nosila své proslulé podomácku napečené míša řezy a věnečky, které si chválily i ty největší hvězdy. Se zdrcující zprávou se nyní musí česká hokejová legenda vyrovnat již v roli trenéra Chomutova.

Vše o hokejové legendě Vladimíru Růžičkovi čtěte zde »